loader
Foto

Gelu Stan - O viaţă în slujba folclorului românesc

Gelu Stan este muzician, dirijor şi realizator de emisiuni folclorice la Radio Timişoara.

 

Felicia Stoian
Cântec și poveste

Vă propunem o întâlnire cu muzica în universalitatea sa şi vă dezvăluim din culisele meseriei realizatorului de emisiuni radio, împreună cu Gelu Stan.

Cariera fascinantă a domniei sale incepe undeva in anii ’40 la Lugoj unde face primii paşi in muzica cultă, mai apoi la Timişoara în cadrul Ansamblului Profesionist Banatul şi la Radio Timişoara.

Ne însoţesc în călătoria noastră muzicală cântece populare interpretate de Stana Stepanescu, Ovidiu Olari, Carmen Popovici Dumbravă, Gheorghe Roşoga, Luca Novac, Mariana Drăghicescu, Felician Fărcaşu, Delia Musunea şi bineînteles, orchestra de odinioară a Ansamblului Profesionist Banatul din Timişoara, dirijată de Gelu Stan.

Emisiunea "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR 3 miercuri, 22.11.2017, de la ora 19.00, iar pe TVR Timişoara sâmbătă, 25.11.2017, de la ora 19.00, cu reluare duminică, 26.11.2017, de la ora 12.00.

Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv.

(w882)

17:30 Arhiva TVR Timișoara

18:00 Telejurnal Regional TVR TM (R)

-direct (Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara