loader
Foto

Galerie foto

Omul și natura la "Orizonturi Sîrbești"

Invitatul emisiunii este biologul expert Sretko Milanovici, muzeograf la Muzeul Banatului din Timişoara.

 

Mimo Obradov
Minorități în limba sârbă

În ciuda tendinţei tot mai accentuate a omului urban de a se îndepărta de natură aceasta rămîne la fel de fascinantă, bogată şi diversificată pentru cei dispuşi să o descopere şi să se bucure de ea.

Acesta este şi mesajul invitatului emisiunii, biologul expert Sretko Milanovici, muzeograf la Muzeul Banatului din Timişoara.

Cu ochii omului care cercetează, ai expertului care vede şi înţelege mai mult decît un laic, muzeograful şi biologul Sretko Milanovici, de la Muzeul Banatului, ne invită să privim cu mai multă atenţie micile comori ale naturii, plantele rare, florile, cu precădere orhideele, pe care le-a cercetat şi catalogat, ciupercile comestibile dar şi cele otrăvitoare.

Invitatul emisiunii ne sugerează şi cîteva trasee interesante şi nu foarte dificile în regiunea Banatului, atît de diversificată prin relief şi locuri frumoase. Emisiunea este ilustrată cu patru segmente tematice de fotografii realizate pe teren în timpul cercetărilor.

Emisiunea “Orizonturi Sîrbești” este difuzată pe TVR Timişoara miercuri 18.12 la ora 20.00 (cu reluare joi 19.12 la ora 11.00) iar pe TVR 3 marți 24.12 la ora 11.30 (cu reluare miercuri 25.12 la ora 0.00).

(w882)


14:30 Întâlniri esențiale

15:00 Regatul Sălbatic

 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara