loader
Foto

Opereta "Grüsst mein Banat", premieră mondială la Timișoara | VIDEO

Opereta "Grüsst mein Banat" de Emmerich Bartzer a fost prezentată în premieră mondială la Timișoara, în Sala Mare a Teatrului Național.

 

Andrei Borosovici

Producția "Grüsst mein Banat" este un eveniment caritabil care are ca scop susținerea Secției Chirurgicale de Cardiologie Pediatrică de la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara. Concret, clubul Rotary Timişoara își propune să susțină pregătirea profesională a medicilor, astfel încât, în viitor, și la Timișoara să se efectueze cu regularitate intervenții chirurgicale la copiii cu malformaţii cardiace, iar numărul operaţiilor să crească de la 40 de operaţii anual la 250 de operaţii în fiecare an.

Emmrich Bartzer s-a născut la Lovrin și urma să prezinte lucrarea in premieră la Viena în 1939. A fost anulată din cauza izbucnirii celui de-al Doilea Război Mondial. Intriga tratează o temă specială a Banatului: trimiterea la ţară a copiilor din familii nobile din Viena.
.

 

Jurnalist - Andrei Borosovici

9:00 Tableta de sănătate (R)

(Reluare)

10:00 Minorităţi în limba germană (R)

(Reluare)
 

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

Povești în rame | VIDEO

Povești în rame | VIDEO

publicat: miercuri, 10 aprilie 2024

Valea Almăjului și Banatul Montan se regăsesc pe simezele Galeriei 5 din Timișoara, până în 12 aprilie, într-o expoziție-eveniment.

Silvia Răileanu a început să cultive tomate la Biled acum 8 ani într-o seră modernă. Acum a extins-o, e o seră semiînchisă hitech care aduce cele ...

 

#tvrtimisoara