loader
Foto

Opereta "Grüsst mein Banat", premieră mondială la Timișoara | VIDEO

Opereta "Grüsst mein Banat" de Emmerich Bartzer a fost prezentată în premieră mondială la Timișoara, în Sala Mare a Teatrului Național.

 

Andrei Borosovici

Producția "Grüsst mein Banat" este un eveniment caritabil care are ca scop susținerea Secției Chirurgicale de Cardiologie Pediatrică de la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara. Concret, clubul Rotary Timişoara își propune să susțină pregătirea profesională a medicilor, astfel încât, în viitor, și la Timișoara să se efectueze cu regularitate intervenții chirurgicale la copiii cu malformaţii cardiace, iar numărul operaţiilor să crească de la 40 de operaţii anual la 250 de operaţii în fiecare an.

Emmrich Bartzer s-a născut la Lovrin și urma să prezinte lucrarea in premieră la Viena în 1939. A fost anulată din cauza izbucnirii celui de-al Doilea Război Mondial. Intriga tratează o temă specială a Banatului: trimiterea la ţară a copiilor din familii nobile din Viena.
.

 

Jurnalist - Andrei Borosovici

9:30 Regatul Sălbatic (R)

(Reluare)

10:00 Minorităţi în limba maghiară (R)

(Reluare)
 
Bucova: mirosul naturii, povești încă nespuse. Și Via Transilvanica

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 15:45, la TVR Timișoara, vă invităm la o ediție de primăvară la "Drumuri aproape".

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

Spectacol aniversar Zorica Savu - 30 de ani de cântec și 30 de ani TVR Timișoara! Miercuri, 1 mai, de la ora 19:00, la TVR Timișoara, și luni, 6 ...

Mici sau mititei, secretele unui grătar de succes | VIDEO

Ediție specială de 1 Mai la "Sarea în bucate", miercuri, de la 16:00, la TVR Timișoara.

 

#tvrtimisoara