loader
Foto

Galerie foto

"Ora Regiunii": Călătorie PRIN BANAT

Proiectul PRIN BANAT s-a lansat în luna aprilie a anului trecut.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Scopul acestuia este de a promova regiunea Banatului istoric (azi se întinde în România –Serbia -Ungaria), aşa cum este ea, cu bune şi cu rele. Proiectul este independent, nu există sponsori sau finanţatori.

La mai bine de un an de la lansarea site-ului, cifrele arătau cam aşa: 5360 km parcurşi, 533 de ore de documentare în teren, 76 de localităţi vizitate, 147 de obiective documentate, 7192 de fotografii şi 4 expoziţii fotografice.

Cu poveşti despre frumuseţile uneori necunoscute ale Banatului vin la „Ora regiunii” doi dintre membrii fondatori PRIN BANAT, Alexandra Palconi şi fotograful Flavius Nemciuc.

Freddy Stauber este, aşa după cum apare şi în lexiconul „Muzicieni români din Banat”, un vocalist, chitarist, acordeonist, compozitor şi producator audio-video, deşi ca profesie este inginer. Numele muzicianului lugojean, care acum traieşte in Germania, se leagă de mai multe trupe cum ar fi Betta, Logic sau Stelele.

De câţiva ani acesta se întorce în Lugojul natal în fiecare vară, împreună cu familia sa şi susţine concerte, în care cântă atât piese proprii cât şi cover-uri.

Freddy & The Duster înseamnă de fapt : Freddy Stauber şi fiicele sale, Vanessa şi Rebecca Stauber. În emisiunea de astazi Freddy & The Duster vor performa live.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, miercuri 5.08.2015 la ora 20.00, cu reluare joi 6.08.2015 la ora 11.30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)


19:00 ACTUAL REGIONAL – direct (R)

(Reluare)

20:30 Drumuri aproape

 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara