loader
Foto

"Ora Regiunii": Primăvara se numără proiectele!

Lucrările din cadrul expoziției fotografice “Folded” mai pot fi încă admirate pe simezele barului D’Arc.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Acestea sunt rezultatul examenului la disciplina “Tehnici Foto”, susţinut de studenţii anului I, de la specializările pictură, grafică, sculptură şi conservare-restaurare din cadrul Facultăţii de Arte şi Design din Timişoara.

Fiecare student a primit o coala de hartie A4, iar tema a constat în a o împături, mai mult sau mai puţin haotic, de a realiza o reţea de tensiuni de lumină şi umbră, trasee grafice, forme şi volume, pe care să le puna în relaţie cu fundalul pe care urmau să şi-l aleagă din spaţial atelierului unde au susţinut examenul.

Au avut la dispoziţie în jur de 5 minute în care să-şi modeleze hârtia şi s-o plaseze în spaţiu şi un click pentru declanşare. Rezultatul a fost plăcut surprinzator.

Despre această expoziţie experiment povestim cu lect.univ.dr. Dan Iulian Toma, cu asist.univ.drd. Cristian Graure de la Facultatea de Arte şi Design din Timişoara şi cu Caius Merșa.

La Biblioteca Judeţeană Timiş... primăvara se numără proiectele!

Instituţia are planuri mari pentru acest an: tabere şcolare la bibliotecă, lansarea programului Opening Oportunities, Pictorialele LitVest, continuarea proiectului „Patura care citeşte”, precum si relansarea a două dintre filiale (cea din Fabric şi cea din Freidorf).

Despre toate acestea şi despre multe altele, vom discuta cu Tudor Creţu , directorul acestei instituţii.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, joi 5.03.2015 la ora 20.00, cu reluare vineri 6.03.2015 la ora 11.30.

10:30 Magazin minorități (R)

(Reluare)

11:30 Satul meu (R)

(Reluare)
 
Reducerea risipei alimentare | VIDEO

Reducerea risipei alimentare | VIDEO

publicat: marţi, 19 martie 2024

A fost promulgată legea privind reducerea risipei alimentare. Magazinele și supermarketurile vor fi obligate să vândă la preț redus alimentele ...

Duminica - 17 marie, ora de la ora 16:00 și 22:00, pe TVR Timișoara, a fost difuzată o ediție specială "Cântec și Poveste".

Felicia Stoian v-a invitat  la o nouă ediție live "Cântecul  de acasă" vineri, 15 martie, de la ora 16:00.

 

#tvrtimisoara