loader
Foto

Galerie foto

"Ora Regiunii": Zilele bandanei şi sculpturi purtabile

Asociaţia Little People a pregătit pentru al doilea an consecutiv campania de conştientizare "Zilele Bandanei”.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Campania se va desfăşura în perioada 4-15 februarie şi va marca două zile importante în calendarul mondial: Ziua Mondială de Luptă Împotriva cancerului (4 februarie) şi Ziua Internaţională a Copilului cu Cancer (15 februarie).

În acest an pe toată perioada campaniei, se vor organiza o serie de acţiuni şi evenimente la nivel naţional cu scopul de a invita publicul larg să îşi exprime solidaritatea faţă de cei care trec prin experienţa luptei impotriva cancerului, prin purtarea unei bandane.

Iniţiativa este un îndemn la acţiune şi solidaritate: "Port bandana, pentru că îmi pasă!”. Semnificaţia eşarfei purtată de pacienţi atunci când trec prin tratamentul oncologic poate fi transformată într-un simbol al încurajării şi solidarităţii.

Purtată pe cap, la gât, la încheietura mâinii, bandana va reprezenta mesajul nostru comun pentru cei care trec prin această luptă: "Nu e ruşinos să purtaţi bandana, suntem alături de voi!”

Despre acestă campanie, dar şi despre felul în care voluntarii Asociaţiei Little People sunt alături de cei care se confruntă cu acestă teribilă boală, vom discuta cu Laura Răducan, reprezentantă a Little People România, Dani Tomai, supravieţuitor şi voluntar Little People, precum şi cu Alexandra Moldovanu, voluntar Little People.

Doru Dumitrescu este un artist vizual care a experimentat continuu în diferite domenii de creaţie, căutând permanent să facă ceea ce îi place, ceea ce înseamnă că privitorul operelor sale trebuie să simtă că el creează 100% din plăcere.

Modul în care îşi exprimă ideile este, în primul rând, unul conceptual şi întotdeauna ia în considerare contextul. Bijuteriile le creează fiind vizibil influenţat de zona în care a fost activ pentru o bună bucată de vreme: sculptura. De aceea ele se şi numesc sculpturi purtabile şi au scopul de a oferi celor care le poartă o experienţă interactivă.

Cum se nasc creaţiile lui Doru Dumitrescu ne va spune, în direct, chiar el.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timișoara, miercuri 4.02.2015 la ora 20.00, cu reluare joi 5.02.2015 la ora 11.30.

(w882)

7:00 Monocrom (R)

(Reluare)

7:30 Actual Regional (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara