loader
Foto

"Orizonturi Sârbești" merge la Svinița

Vă invităm să descoperiți povestea unei comunităţi sîrbeşti, parţial izolată, de pe malul stîng al Dunării, în comuna Sviniţa, cu specificul ei, graiul, obiceiurile şi istoria proprie.

 

Mimo Obradov
Minorități în limba sârbă

„Cine sîntem? Cum sîntem? De unde am venit? Ce limbă vorbim?”, sînt întrebări pe care oamenii locului şi le pun şi după 900 de ani de cînd s-au aşezat aici unde trăiesc acum.

Acest reportaj documentar a fost prezentat la festivalul „Plaiul meu natal” din Ujgorod, Ucraina şi la Festivalul Internaţional de film Etnologic de la Belgrad, în octombrie 2014, unde s-a organizat şi o masă rotundă despre importanţa pe care acest gen media îl poate avea în păstrarea patrimoniului cultural.

Emisiunea "Orizonturi Sîrbești" se difuzează marţi 25.11.2014 ora 12.20 la TVR3 şi miercuri 26.11.2014 ora 19.30 la TVR Timişoara.

 

14:00 Descoperă vestul (R)

(Reluare)

14:30 Întâlniri esențiale

 

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

Povești în rame | VIDEO

Povești în rame | VIDEO

publicat: miercuri, 10 aprilie 2024

Valea Almăjului și Banatul Montan se regăsesc pe simezele Galeriei 5 din Timișoara, până în 12 aprilie, într-o expoziție-eveniment.

Silvia Răileanu a început să cultive tomate la Biled acum 8 ani într-o seră modernă. Acum a extins-o, e o seră semiînchisă hitech care aduce cele ...

 

#tvrtimisoara