Sărbătorile înseamnă de obicei pentru gospodine alergat prin magazine şi ore întregi petrecute în bucătărie, pentru ca la final mesele să fie îmbelşugate, iar cei dragi mulţumiţi.
Însă dacă nu aveţi timp,dar vreţi ceva gustos, sănătos şi rapid, puteţi încerca să mâncaţi altfel de sărbători. Spre exemplu raw-vegan sau vegetarian.
Într-un meniu de Paşte vegetarian sau raw-vegan, totul ţine de imaginaţie. Nu există preparate pe care e musai să le facem de sărbători, ci se poate improviza, iar rezultatul este sănătos şi nici nu cade greu la stomac. Puteţi înlocui sarmalele cu un orez cu tofu, iar drobul cu pacheţele de primăvară.
La fel de repede se pot pregăti şi deserturile, care nu conţin ouă, lapte sau făină.
Cu multe legume, fructe şi seminţe se poate alcătui un meniu de sărbătoare gustos şi lejer. Dacă se mai adaugă şi puţină imaginaţie, s-ar putea ca bucatele să îi atragă chiar şi pe cei care nu îşi imaginează mesele fără carne.
Reporter: Ramona Boroșovici. Imaginea: Florin Moldovan.
Ştirile TVR Timişoara se difuzează zilnic de la orele 18,20 și 21,30 (de la ora 21,30 sunt transmise şi în limbaj mimico- gestual).