Fabrica de la Timișoara avea renume mondial și era recunoscută pentru piesele de calitate produse.
Pălăriile au produs schimbări istorice în modă și în economie. Pălăriile bănățene, din păr de iepure și lână de oaie au ajuns să fie purtate de oameni din toate colțurile lumii. Din atelier de manufactură Paltimul s-a transformat într-o mică uzină, iar mai apoi intr-o mare fabrica. A supraviețuit războaielor, perioada interbelică a fost chiar înfloritoare, iar după naționalizare și până în 1989 a funcționat în plin. Aceasta a fost epoca de glorie, mărturisea acum câțiva ani fostul director: Vasile Simion.
„Ruinele Epocii de Aur” este o serie de reportaje despre renumite fabrici, uzine și întreprinderi din zona de Vest a României. Unele au fost luate cu japca de comuniști înainte sau după naționalizarea din 1948, altele au fost construite în perioada comunismului, așa numita Epocă de Aur. După 1989 au ajuns simple ruine care împânzesc orașele. Au dispărut deja cu totul sau le vedem dispărând sub ochii noștri pentru că industria modernă se mută în parcuri dedicate în afara orașului iar terenul de sub ele e prea valoros pentru a nu fi integrat în orașele moderne prin dezvoltări imobiliare.
Documentarele prezintă poveștile de la A la Z ale fabricilor cunoscute, precum Comtim, Kandia, Ilsa sau Solventul. Seria cuprinde reportaje cu imagini exclusive de arhivă și interviuri cu foştii angajați. #RuineleEpociiDeAur