loader
Foto

Paşi spre Timişoara Capitală Culturală Europeană la "Ora Regiunii"

La "Ora Regiunii" discutăm despre performanţă în muzică și despre demersurile care se fac pentru ca Timişoara să devină Capitală Culturală Europeană.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

„Cultura uneşte comunitatea”, „Spiritul oraşului suntem noi”, „Împreună revitalizăm oraşul”, „E timpul să ne reinventăm”, „Oraşul renaşte prin cultură”, acestea sunt sloganurile pe care Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană le foloseşte în campania “Cultura uneşte comunitatea”.

Roxana Morun şi Simona Neumann, director executiv al Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană, subliniază ce înseamnă acest program european şi care sunt beneficiile pentru oraş şi pentru locuitorii acestuia.

Cel mai important este ca timişorenii să creadă că Timişoara are şansa să câştige competiţia şi să devină oraşul-ambasador pentru România în 2021, aşa cum a fost Sibiul în anul 2007.

În cea de a doua parte a emisiunii aflăm de la Georgiana Teohari –Vidican cum e sa fii iremediabil îndragostit de muzică şi ce înseamnă să faci performanţă la nivel înalt.

Georgiana Teohari –Vidican s-a născut la Arad, a studiat în oraşul natal, la Timişoara şi la Mannheim. A debutat ca solistă la vârsta de 8 ani, acompaniată de Orchestra Filarmonicii din Arad şi a câştigat o sumedenie de concursuri, atât în ţară cât şi peste hotare.

Performanţele ei scenice au fost apreciate de maestrul Iosif Sava, precum si de maestrul Nicolae Boboc.

De-a lungul carierei a concertat atât în Europa (Ungaria, Germania, Italia, Franţa, Elveţia si Cehia), cât şi în Statele Unite ale Americii (New York şi Los Angeles). O componentă importantă a carierei sale este cea didactică.

Emisiunea se difuzează pe TVR Timișoara joi 10.04.2014 la ora 20.30 (cu reluare vineri 11.04.2014 la ora 11.30).

 

3:00 Telejurnal Regional TVR TM – mimico gestual (R)

(Reluare)

3:30 Minorități (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara