loader
Foto

Galerie foto

Peronul spre Rai, la "Gândește Verde!"

Anual, în România sunt tăiaţi peste 100.000 brazi în mod oficial, dar numărul lor este mult mai mare în realitate, datorită tăierilor abuzive şi ilegale.

 

Roxana Morun
Gândește Verde!

Ştiaţi că unui brad îi trebuie între 8 şi 10 ani ca să ajungă la înalţimea de doi metri?

Anual, la noi în ţară sunt tăiaţi peste 100.000 brazi în mod oficial, dar numărul lor este mult mai mare în realitate, datorită tăierilor abuzive şi ilegale. Bineînţeles că în perioada sărbătorilor de iarna aceste tăieri se înmulţesc şi nu sunt lipsite de impact asupra mediului.

Imaginea: Iuliu Theer, Montajul: Constantin Buță

Un lanţ de librării din Timişoara a adunat brazii rămaşi după Crăciun şi i-a folosit la un inedit protest împotriva tăierii copacilor. Instalaţia intitulată “Peronul spre Rai”, care a stat timp de o săptămână pe strada Mărăşeşti din Timisoara, a purtat semnătura artistului vizual Doru Dumitrescu.

Ce au înţeles oamenii din acest protest şi care sunt părerile lor despre acest subiect sensibil o să aflaţi la “Gandeste verde”.

Reportajul este difuzat în premieră în cadrul emisiunii "Gândește Verde!" pe TVR 3 joi 30.01.2014 de la ora 22.00 (cu reluare vineri 31.01.2014 de la ora 5.30) şi pe TVR Timişoara vineri 31.01.2014 de la ora 19.00 (cu reluare sâmbătă 01.02.2014 de la ora 10.00).

(w882)

 

7:30 Actual Regional (R)

(Reluare)

9:00 Cap de afiș (R)

(Reluare)
 
Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

Castrul roman Micia: arheologia clasică e însoțită de cea experimentală | VIDEO

Urmărim la "Istorii Ascunse" o ediție despre  cercetarea castrului roman Micia, descoperit la mijlocul anilor 1800. Realizator: Cristina ...

 

#tvrtimisoara