loader
Foto

Galerie foto

Pledoarie pentru dans, teatru şi film

CAMPIONATUL MONDIAL DE DANS SPORTIV, WDSF WORLD DANCESPORT CHAMPIONSHIP JUNIOR II STANDARD, se va desfăşura în 4 şi 5 iunie 2016, la Timişoara.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Campionatul mondial este cel mai important eveniment al Federaţiei Române de dans sportiv, dar şi al sportului românesc din 2016. Este pentru prima oară când în România se organizează un Campionat Mondial la aceasta categorie.

La eveniment vor participa campioni şi vicecampioni din peste 45 de ţări ale lumii. Prezența unui număr impresionant de 72 de perechi, contribuie la anvergura şi amploarea acestei manifestări sportive şi culturale, o premieră pentru Timişoara..

În istoria World DanceSport Federation, acest eveniment marchează practic recordul mondial din punct de vedere al numărului participanţilor din străinatate.

Cu detalii despre eveniment vin Emanuel Jebeleanu, de la Asociatia SporTim Dance şi perechea de campioni naţionali, Sebastian Zicoane şi Anca Copos, repezentanţii României la această competiţie.(w500)

Facultatea de Muzică şi Teatru are, din 1992, şi o secţie de actorie în limba germană.

Studenţii acestei secţii vă invita mâine, 31 mai 2016,de la ora 19.00, la Biblioteca Centrală Universitară ''Eugen Todoran", la spectacolul " Botho Strauß meets August Strindberg", care a fost prezentat în cadrul Festivalului Şcolilor de Teatru European de la Chemnitz, “Nonstop 16 Festival”, în 29 aprilie 2016.

Spectacol face parte din programul "Zilele Culturii Germane - Teatru la bibliotecă".

Ne vor fi alături Daciana Voinescu, Simona Vintilă şi prof. univ. dr. Eleonora Ringler-Pascu.

“Bacalaureat”, filmul care i-a adus lui Cristian Mungiu premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de film de la Cannes, are în distribuţie doua actriţe din Timişoara: Mălina Manovici, actriţă la Teatrul Naţional Timişoara şi doamna Eniko Benczo.

Cu acestea vom povesti despre cum a fost la filmări, dar şi pe covorul roşu al prestigiosului festival de film.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, luni 30.05.2016 la ora 20.00, cu reluare marți 31.05.2016 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

4:00 Descoperă vestul

7:00 Izolați în România (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara