loader
Foto

„Poartă ARTĂ”- noul program al Asociaţiei Culturale Kratima

„Poartă ARTĂ!” este un progrm derulat de Asociația Culturală „Kratima” și co-finanțat de Primăria Municipiului Timișoara (PMT) și Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Timișoara este un oraș cu specific central-european, cu un patrimoniu bogat. Plecând de la acest atu al urbei Asociația „Kratima” va promova frumuseţea ei prin recondiționarea unor porţi cu poveste.

„Poarta cu nasturi” (a cărei renovare a început deja, sub coordonarea arhitectului Daniel Tellman) reînvie povestea unui meșteșug. Pe strada 16 Decembrie 1989 nr. 12, locuia un”năsturar” cunoscut de timișorenii din toate colțurile orașului. Meseria de «năsturar» nu mai există astăzi, însă caseta de pe poarta acestuia, în care erau expuși nasturii îmbrăcați cu migală, amintește de lumea de odinioară a meșteșugarilor și a breslelor.

„Poartă ARTĂ!” este un proiect adresat comunității și menit să trezească interesul pentru patrimoniul construit. Prima ediție se va desfășura în perioada 25 – 29 septembrie 2015. Silvia Demeter-Lowe, „arhitecta Prințului Charles” pentru casele din România, va fi prezentă la Timișoara, în a doua zi a proiectului. Despre acest proiect vom discura cu Camelia Mingasson, preşedinte al Asociaţiei Culturale Kratima.

Festivalurile T4T şi ManyFest sunt în plină desfăşurare. După ce am povestit cu organizatorii de la Asociaţia AT4T vom povesti acum cu doi dintre trainerii care susţin deja ateliere în cadrul acestor festivaluri: actorii Matei Chioariu şi Costa Tovarnisky. Vom afla de la ei care sunt proiectele pe care le au cu participanţii la T4T , dar şi care sunt proiectele artistice în care sunt implicaţi.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, marti 25.08.2015 la ora 20.00, cu reluare miercuri 26.08.2015 la ora 11.30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

17:30 Regatul Sălbatic

18:00 Telejurnal Regional TVR TM (R)

-direct (Reluare)
 
Marketingul online - Strategii de promovare | VIDEO

Marketingul online - Strategii de promovare | VIDEO

publicat: vineri, 29 martie 2024

Urmăriți  o ediție "Forum Economic" despre marketingul online, la TVR Timișoara.

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

 

#tvrtimisoara