loader
Foto

Premieră la Teatrul German din Timişoara

„Deşteptarea primăverii” de Frank Wedekind este spectacolul a cărui premieră va avea loc în 12 noiembrie, de la ora 19.30, la Teatrul German de Stat din Timişoara.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Regia este semnată de Charles Muller, directorul Teatrului Municipal Esch-sur –Alzette din Luxemburg.

Piesa „Deşteptarea primăverii” îşi menţine actualitatea, „deoarece în continuare prejudecăţile considerate dispărute şi moralitatea dublă ipocrită bântuie prin viaţa noastră de zi cu zi, prin societatea noastră, prin politică, religie şi nu în ultimul rând prin political correctness-ul din prezent”, consideră scenograful spectacolului, Helmut Stürmer.

Iza Berger şi Richard Hladik , doi dintre actorii care joacă în acest spectacol, ne vor fi alaturi, împreună cu regizorul Charles Muller, pentru a discuta despre cum a prins contur spectacolul şi despre cât de actual este, şi astăzi, acest text.

Profesorii şi elevii Colegiului Naţional “C.D. Loga” din Timişoara participă la doua proiecte Erasmus: ”Profesor european –elev european” şi DREAM ( Discover Real Everyhere Applications of Math).

Despre desfaşurarea acestora şi despre beneficiile pe care le-au adus şi le vor aduce elevilor şi profesorilor acestui liceu, vom discuta cu Gizela Fuioagă, director al acestei instituţii de învăţământ.

Bogdan Cotîrţă şi Flavius Vutan de la trupa Melting Dice vin la „Ora regiunii” să ne povestească „How it’s made”. Mai exact , băieţii vă invită să luaţi parte la o experinţă inedită. Fac o repetiţie cu public, iar apoi o sesiune de înregistrări, tot cu public. La Ambasada. Sămbătă , între orele 12.00 şi 20.00 . Intrarea şi ieşirea sunt libere.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, miercuri 9.11.2016 la ora 20.00, cu reluare joi 10.11.2016 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

11:30 Tur ghidat (R)

(Reluare)

12:00 Actual Regional (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara