loader
Foto

Premierele săptămânii sunt prezentate la "Ora Regiunii"

Săptămâna aceasta discutăm despre lansarea primului album JazzyBIT "Touch the Sky” și despre „Actrița”- premiera de la Teatrul Național Timișoara.  

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Trupa timişoreană JazzyBIT lansează primul album, intitulat "Touch the Sky", duminică, 2 februarie 2014, la ora 19:00, în Sala de concerte “Mihai Perian” a Colegiului Naţional de Artă “Ion Vidu” din Timişoara.

În studioul TVR Timișoara îi avem invitați pe Teodor Pop (pian, orgă Hammond, Rhodes), Mihai Moldoveanu (chitară bas) şi Szabó Csongor-Zsolt (tobe, percuţie), trio-ul al cărui album apare la exact doi ani după primul lor concert.

“Touch the Sky” conţine 10 piese originale înregistrate de către Uţu Pascu şi Octavian Horvath şi mixate de Uţu Pascu.

Grafica albumului îi aparţine Alexandrei Ardelean, iar fotografiile sunt realizate de Hannelore Moldoveanu. Evenimentul va fi prezentat de scriitorul Andrei Cherăscu.

„Actriţa” de Ilia Chlaki şi Irina Muhametova reuneşte două poveşti în care viața, moartea, încercarea de a da o definiție şi de a trăi fericirea se împletesc într-una singură - o poveste despre feminitate şi, mai ales, o poveste despre destinul atât de special, atât de diferit al oamenilor care trăiesc pe şi pentru scenă, ca şi al celor de dincolo de cortină.

Spectacolul este un concept creat şi interpretat de actriţele Sabina Bijan şi Corina Dohanici, invitatele noastre în studio. Decorul şi costumele sunt create de Zolt Fehervári, muzica aparţine lui Sorin Bijan, iar light design-ul lui Florian Putere. Premiera este programată marţi, 4 februarie, la Studio „Uţu Strugari”.

 

4:00 Descoperă vestul

7:00 Monocrom (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara