loader
Foto

Galerie foto

Prima acţiune iniţiată de Alianţa „Sănătate pentru Timișoara”

Fundația CardioPrevent va începe derularea unui proiect de depistare a hipercolesterolemiei familiale (Săptămâna Altfel - 17-21 aprilie), o primă acţiune iniţiată de Alianţa „Sănătate pentru Timișoara”.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Hipercolesterolemia familială este o boală genetică ce poate avea implicaţii foarte grave prin creşterea riscului apariţiei premature a evenimentelor cardiovasculare aterosclerotice, chiar de la vârsta de 30-40 de ani.

Programul ”CLIPA” este unul fără precedent în Romania prin caracterul lui preventiv-educativ, prin standardele de etică şi spirit civic ce îi stau la bază, dar mai ales prin parteneriatul extins de care se bucură la nivelul comunităţii locale.

Acesta este susţinut atât de PrimăriaTimişoarei, cât şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş şi se va extinde şi în Buziaş şi Sânnicolau Mare, prin implicarea Forumului Naţional de Prevenţie, a cluburilor de servicii şi a unor mari companii cu impact la nivel naţional.

Despre program şi mai ales despre impactul pe care acesta îl va avea, vom discuta cu prof. dr. Dan Gaiţă, preşedintele Fundaţiei CardioPrevent.

“Printre copacii care odinioară împădureau muntele” este titlul expoziţiei artistului plastic Marian Ciuma, care va avea vernisajul vineri, 2 aprilie, la Libraria Cartureşti (Mercy) din Timişoara.

Lucrările artistului se constituie într-o invitație la explorarea naturii fanteziei, a imaginației, a stadiul de vis, a viziunii, a vieții interioare, a libertății spiritului și a imaginației creatoare.

Despre expoziţie, dar şi despre artă ca manifest, vom povesti cu plasticianul Marian Ciuma.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, luni 28.03.2016 la ora 20.00, cu reluare marți 29.03.2016 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

 

12:00 Actual Regional (R)

(Reluare)

13:30 Selfie (R)

(Reluare)
 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara