loader
Foto

Problemele transportatorilor discutate la Timișoara

La Timişoara a avut loc conferinţa Şah la şoferi organizată de revista de specialitate Tranzit .

 

Anual, publicaţia organizează 5 întâlniri de acest fel în marile oraşe ale ţării. Reprezentanţii a 450 de firme de transport,de logistică şi de producţie camioane au participat la eveniment.

Cu această ocazie, transportatorii români au discutat problemele cu care se confruntă, căutând soluţii împreună cu reprezentanţii autorităţilor.

Din partea guvernanţilor au participat la discuţii reprezentanți ai CNADR şi ARR dar şi membri ai Parlamentului şi ai Ministerului Transportului.

În ultimele luni, situaţia externă nu este benefică pentru firmele româneşti care riscă să piardă oferte pe piaţa europeană.

De mai multe luni de zile, firmele româneşti de transport încearcă să obţină de la guvernanţi modificarea propunerilor legislative privind diurna şoferilor. Ministerul Transporturilor acceptă poziţia transportatorilor dar Ministerul de Finanţe ezită în luarea unei decizii.

În cadrul conferintei s-a mai discutat despre securitatea tranzacționării de servicii de transport pe Bursa de Transport, informații despre noul Cod Vamal, precum și sfaturi despre reducerea costurilor de întreținere a camioanelor.

Reporter: Simona Ivașcu. Imaginea: Dan Radivoi.

Ştirile TVR Timişoara se difuzează zilnic de la orele 18,20 și 21,30 (de la ora 21,30 sunt transmise şi în limbaj mimico- gestual).

9:00 Piper pe limbă (R)

(Reluare)

10:00 Minorităţi în limba sârbă (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara