loader
Foto

Galerie foto

Programe pentru sănătatea şi pentru binele copiilor defavorizaţi

Fundaţia Pentru Comunitate şi MOL România derulează de 7 ani un program privind finanţarea unor proiecte de terapie emoţională şi prin artă.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Acest program are ca scop reabilitarea psiho-socială a copiilor cu deficiențe, afecţiuni cronice sau în curs de recuperare după afecţiuni grave.

Anul acesta prin intermediul acestui program au fost finanțate integral sau parțial 19 organizaţii.

Numărul copiilor beneficiari la această ediție depășește cifra de 1.000. Au fost depuse 87 de proiecte, juriul a ales 19, alocând suma de 313.500 lei. Dintre organizațiile câștigătoare 7 obțin finanțare pentru prima oară, 12 au mai fost susținute şi în anii anteriori.

Despre importanţa acestui program, dar şi despre criteriile de jurizare discutăm cu dr. Violeta Stan, preşedinte al juriului Programului pentru Sănătatea Copiilor şi cu Andras Imre, preşedintele Fundaţiei pentru Comunitate.

Asociaţia Sfera Timisşoarei te invită la "Numai Fapte bune...la cutie!" un proiect caritabil, educativ și plin de bucurie.

Anual, începând din noiembrie, Sfera Timişoarei derulează o campanie prin care pregăteşte cadouri și le livrează copiilor defavorizați din Centrele de Plasament, Centre de Educare Incluzivă din zona rurală cât şi din oraş. În 2014 au fost livrate 1254 de pachete cadou.

Şi anul acesta Sfera Timişoarei solicită ajutorul cetăţenilor de a se implica, pregătind un cadou pentru copiii defavorizati.

În 5 decembrie, în ajun de Mos Nicolae,de la ora 14.00 şi până la ora 20, la Halele Timco se vor strange cadourile. 1810 copii vor fi mai bucuroşi şi vor avea , sperăm, o amintire frumoasă cu ajutorul unor oameni inimoşi!

Despre cum trebuie pregătit cadoul şi ce trebuie să conţină, dar şi despre alte proiecte, povestim cu Mirela Olariu Munteanu, preşedinte al Asociaţiei Sfera Timişoarei şi cu Codruţa Ciurlea, psiholog, voluntar Sfera.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, miercuri 2.12.2015 la ora 20.00, cu reluare joi 3.12.2015 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

23:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)

23:30 Regatul Sălbatic

 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara