loader
Foto

Promovarea egalității de șanse

Aproape 500 de femei din vestul ţării sunt învăţate să îşi găsească un loc de muncă şi beneficiază de cursuri de specializare în cadrul unui proiect susţinut prin fonduri europene.

 

Telejurnal Regional TVR Timișoara

Proiectul se desfăşoară în judeţele Arad şi Timiş. Pentru început s-a pus acccent pe zona rurală.

Organizaţiile şi instituţiile implicate în proiectul ProFem îşi propun să sensibilizeze mediul de afaceri în privinţa egalităţii de gen şi să promoveze principiul nediscriminării în mediul de afaceri românesc.

Amănunte aflăm de la Alexandru Avram (Centrul Regional Formare Continua pt. Administrație) și Adela Dinu (director executiv, APFR Timisoara).

Peste 200 de femei din cele 470 selectate participă deja la cursuri. La final 315 participante vor urma cursuri de calificare sau recalificare. 155 vor beneficia de asistenţă şi consiliere în iniţierea unei afaceri, iar dintre acestea 50 vor participa la cursuri de dezvoltare a competenţelor antreprenoriale.

Loretta Garuti, consultant in proiect, declară: Doamnele trebuie ajutate sa ocupe si posturi care nu sunt exclusiv feminine. Un alt aspect important este să reușească să împace timpul dedicat vieții de familie cu cel alocat carierei. Semnificativă este și valorizarea commpetențelor și a carierei, pentru că este nevoie ca numărul femeilor care ocupă posturi de conducere în instituțiile publice sau private să crească. Iar în cele din urmă este esențial să existe politici publice care să favorizee dezvoltarea tuturor acestor deziderate.

Proiectul „ProFem” se va încheia în luna noiembrie a acestui an.

Reporter: Ramona Boroșovici. Imaginea: Florin Moldovan.

Ştirile TVR Timişoara se difuzează zilnic de la orele 18,20 și 21,30 (de la ora 21,30 sunt transmise şi în limbaj mimico- gestual).

16:00 Cântecul de acasă

- direct

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara