loader
Foto

Protecția copilului din județul Hunedoara trage un semnal de alarmă

În ultimii ani, peste 300 de copii din judeţul Hunedoara au dispărut sau au fost abandonaţi, au fost abuzaţi sau maltrataţi.

 

Telejurnal Regional TVR Timișoara

Mai multe informații despre aceste situație aflăm de la Ionela Lazăr (purtător de cuvânt DGASPC Hunedoara) și de la Bogdan Nițu (purtător de cuvant IPJ Hunedoara).

Specialiştii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara intervin în fiecare dintre cazurile sesizate de instituţiile statului sau chiar de oamenii de rând: rude, vecini sau apropiaţi ai copiilor.

În cazurile dispariţiilor de la domiciliu ale copiilor intervine Poliţia, însă găsirea copiilor dispăruţi nu are, întotdeauna, cu un final fericit.

Rapoartele întocmite de specialiştii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara arată că mai mult de o sută de copii au fost abandonaţi în judeţ anul trecut. Motivele pentru care părinţii ajung în situaţia de a-şi abandona proprii copii sunt sărăcia, lipsa unei locuinţe adecvate, violenţa în familie sau lipsa unuia dintre părinţi.

Alți peste 200 de copii din judeţul Hunedoara au fost abuzaţi, neglijaţi sau maltrataţi de proprii părinţi sau de rude, tot pe parcursul anului trecut. Pentru aproape o jumătate dintre aceştia s-a instituit plasamentul în regim de urgenţă.

Îngrijorător este și faptul că autorităţile au înregistrat în ultimii ani, în medie, o dispariţie la fiecare săptămână.

În vara anului trecut o adolescenta de 14 ani a fost găsită moartă, după mai bine de trei săptămâni de căutări, în barajul de la Gura Apelor din Retezat.

Reporter și imagine: Damiean Cristian.

Ştirile TVR Timişoara se difuzează zilnic de la orele 18,20 și 21,30 (de la ora 21,30 sunt transmise şi în limbaj mimico- gestual).


14:30 Piper pe limbă

15:30 Minorităţi în limba sârbă

 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara