loader
Foto

"Sarea în bucate": Rață pe varză și supă de rață cu tăiței de casă | VIDEO

În această ediție Sarea în bucate punem rața la cuptor pe pat de varză acră. Gătim ca la Racovița, în gospodărie la Piky Mircea, bănățan destoinic cu vaci și oi, porci și găini, rațe, gâște și câte alte orătănii la casa omului.

 

Sarea în bucate - România în bucate

Și am ales din ogradă cea mai bandită rață, am deschis șpaisul, afumătoarea, butoaiele cu murături și damingenele de răchie și așa am aflat ce au mezelurile lui Piky de vin oameni de prin alte orașe din Banat să îl caute în piață la Buziaș pe ăl mai mare mezelar.

În zeama în care a fiert carnea uica Mihai face o supă cu tăiței fini ca părul de zână iar grăsimea obtinută în fiertură se pune în tava cu varză peste care se așează ca pe tron rața.

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)

17:30 Arhiva TVR Timișoara

 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara