loader
Foto

Rețetă de varză murată și supă din cotoare de curechi cu slăninuță friptă

În această săptămână, echipa "Sarea în Bucate" a ajuns la Aurel Ștefănesc, un gospodar din Belinț care a început să cultive renumita varză în urmă cu vreo 6 ani.

 

Veronica Mihoc
Sarea în bucate - România în bucate

Și, zice el, că din bogația pământului acesta binecuvântat și cu bunăvoința lui Dumnezeu, într-un an de zile scoate de pe un hectar și jumatate aproape 20 de tone de varză.

Importurile necontrolate din alte țări și lipsa de sprijin din partea statului român i-au descurajat pe mulți agricultori din Belinț să mai cultive varză, așa cum se făcea odată, de era renumită localitatea pentru calitatea și recordurile la hectar obținute la culturile de curechi.

Și cum cei 40 de bani primiți la vânzarea unui kg de varză, nu îi acoperă nici măcar investițiile pentru lucrările de peste an, ca să supraviețuiască pe piața de legume, Aurel Ștefănesc și-a făcut împreună cu familia o mică afacere cu murături.

Așa se face că Aurel are gospodaria plină cu butoaie de varză murată, despre care s-a auzit până în țări îndepartate. Ne-am convins că e așa, când 2 comercianți români se tocmeau cu negustorul să ducă în Danemarca varză murată de Aurel.

Și cu atâta varză împrejurul nostru, nu aveam cum să gătim altceva decât curechi. Așa că ne băgăm în bucătărie la plita încinsă cu tulei să dăm miros de mâncare bănățeană. Rețetele le aflați urmărind "Sarea în Bucate"!

Emisiunea se difuzează pe TVR Timișoara vineri, 21.11.2014, de la ora 21:00, cu reluare sâmbătă 22.11.2014, de la ora 12:00, iar pe TVR3 sâmbătă 22.11.2014, la ora 15:00.


 

 

7:30 Actual Regional (R)

(Reluare)

9:00 Cap de afiș (R)

(Reluare)
 
Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

Castrul roman Micia: arheologia clasică e însoțită de cea experimentală | VIDEO

Urmărim la "Istorii Ascunse" o ediție despre  cercetarea castrului roman Micia, descoperit la mijlocul anilor 1800. Realizator: Cristina ...

 

#tvrtimisoara