loader
Foto

Recital Adam Baldych Imaginary Quartet la Festivalul de Jazz Gărâna 2014

În 2011 Allaboutjazz.com scria despre Baldych că „dăruieşte viorii sale o voce şi o putere emoţională pe care rar le-am putut auzi în ultimele decenii, oferindu-i o abordare proaspătă pe scena contemporană”.

 

Roxana Morun
Cap de afiș

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Aflat pentru a treia oară pe o scenă de jazz din România, violonistul polonez Adam Baldych, câştigătorul premiului de Violonist al anului 2013, conform unui sondaj organizat de revista Jazz Forum, are în ţară noastră un public dedicat.

Împreună cu Pawel Tomaszewski, Michael Baranski şi Pawel Dobrowolski, Adam Baldych a urcat pe scena Festivalului de Jazz de la Gărâna 2014 cu proiectul Adam Baldych Imaginary Quartet.

Compoziţiile lui reflectă abilitatea de a combina temele tradiţionale de jazz cu romantismul polonez şi cu tehnicile de sunet contemporane.

Artistul stăpâneşte acel meşteşug rar de a trece cu uşurinţă prin întreg spectrul emoţional: de la pasiunea dezlănţuită la o sensibilitate aproape ireală, cucerind auditoriul cu uşurinţă şi făcând să rezoneze cele mai profunde corzi interioare ale fiecăruia.

Emisiunea "Cap de Afiș" se difuzează pe TVR3 joi 6.11.2014 de la ora 18:00 și pe TVR Timișoara duminică 9.11.2014 de la ora 17:00.

7:30 Actual Regional (R)

(Reluare)

9:00 Piper pe limbă (R)

(Reluare)
 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara