loader
Foto

Recital Elena Mîndru Finnection la Gărâna Jazz Festival 2014

Elena Mîndru s-a născut în 1988, în Cluj-Napoca. A studiat vioara şi pianul, apoi, pe la 15 ani, a descoperit jazzul – marea sa pasiune.

 

Roxana Morun
Cap de afiș

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

A aplicat la Barklee College of Music din Boston unde a obţinut o bursă, din păcate insuficientă pentru a se putea susţine. Hotărâtă să-şi urmeze calea propusă, se înscrie la Academia de Muzică Gheorghe Dima, unde îi are profesori pe Adrian Pop, Peter Szegho, Cornel Groza şi Cornel Ţăranu.

În 2008 şi 2009 participă la workshop-uri cu vocalista Mary King, la Royal Academy of Music din Londra, iar în 2010 urmează, timp de un semestru, un curs de jazz susţinut de Darius Brubeck.

În 2011 îşi ia licenţa în Compoziţie clasică şi aplică la programul “Nordic Master of Jazz” cu specializarea jazz vocal. În cadrul acestuia a studiat la Royal Academy of Music din Arhus, Danemarca, Royal College of Music din Stockholm şi Sibelius Academy din Helsinki.

Anul 2012 este foarte important: cucereşte Premiul publicului şi poziţia secundă la cel mai valoros şi important concurs internaţional – Montreux Jazz Voice Competition. Au fost 69 de participanţi din 26 de ţări, iar juriul a fost prezidat de Quincy Jones.

În acelaşi an a înfiinţat o casa de discuri: EM Records, unde a şi scos Romanian Christmas Stories – album înregistrat în 2011, împreună cu Albert Tajti la pian, Dan Păcurar – saxofon, Daniel Dumitrana la contrabas şi Graţian Silaghi la tobe.

De-a lungul timpului a cântat cu Sorin Romanescu, Lucian Nagy, Andrei Tudor, Patrice Rushen, Will Kennedy, Darius Brubeck, Alfredo Paixao, Borislav Petrov.

La Gărâna Jazz Festival 2014 a cântat alături de finlandezii Eero Seppä- bass, Anssi Tirkkonen – percuţie, Sampo Hiukkanen – saxofon, Tuomas J. Turunen – pian.

Emisiunea "Cap de Afiș" se difuzează pe TVR3 joi 11.12.2014 de la ora 18:00 iar pe TVR Timișoara duminică 14.12.2014 de la ora 17:00.

7:30 Actual Regional (R)

(Reluare)

9:00 Cap de afiș (R)

(Reluare)
 
Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

Castrul roman Micia: arheologia clasică e însoțită de cea experimentală | VIDEO

Urmărim la "Istorii Ascunse" o ediție despre  cercetarea castrului roman Micia, descoperit la mijlocul anilor 1800. Realizator: Cristina ...

 

#tvrtimisoara