loader
Foto

Recitalul Andy Sheppard Trio Libero la Festivalul de la Gărâna 2014

Andy Sheppard este unul dintre cei mai interesanţi şi versatili muzicieni britanici care a făcut senzaţie şi în Statele Unite.

 

Roxana Morun
Cap de afiș

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+.

A fost şi continuă să fie autodidact şi consideră că acest lucru este un avantaj. „A fi autodidact pentru mine a fost un fel de bonus. Am învăţat şi continui să învăţ. Adevărul este că a fi muzician de jazz sau un muzician creativ înseamnă că eşti un artist şi tu ştii asta, arta este cumva în interiorul tău. Nu trebuie să studiezi acest lucru”, afirmă el.

Alături de el pe scena din Poiana Lupului au urcat basistul de origine algeriană Michel Bonita, considerat unul dintre cei mai buni basişti francezi, şi exoticul bateristul Sebastian Rocheford, un muzician foarte solicitat atât în studiouri, cât şi pe scenele europene.

Trioul a interpretat piese de pe albumul Trio Libero, apărut la ECM, în ianuarie 2012. Criticii afirmă că acesta face parte din topul albumelor ce au ca leader un saxofonist. Allaboutjazz îl defineşte ca un album al libertăţii, plin de lirism, iubire şi melancolie, o revelaţie pentru cei ce-l ascultă.

Toate piesele demonstrează un nivel de interacţiune foarte ridicat. Uniunea dintre instrumentişti este desăvârşită, Michel Benita şi Sebastian Rochford răspunzând remarcabil liniilor melodice şi inventivităţii semnate de Andy Sheppard.

Emisiunea "Cap de Afiș" se difuzează pe TVR3 joi 13.11.2014 de la ora 18:00 iar pe TVR Timișoara duminică 16.11.2014 de la ora 17:00.

22:00 Forum economic (R)

(Reluare)

23:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara