loader
Foto

Galerie foto

Regizorul Radu Jude montează Bergman la Teatrul Naţional din Timişoara

Radu Jude este, în acest moment, unul dintre cei mai premiaţi regizori de film din România. Anul trecut el a câştigat Ursul de Argint la Berlin, cu filmul „Aferim”.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

După nouă ani în care a făcut film, ca scenarist, regizor şi producător, Radu Jude a provocat Teatrul Naţional din Timişoara, răspunzând, totodată, provocării Naţionalului şi regizează primul său spectacol de teatru: Scene dintr-o căsnicie de Ingmar Bergman.

Piesa celebrului regizor suedez, explorează disoluţia unei familii, efectele sindromului „singurătate în doi” şi paradoxurile despărţirii.

Scenografia este semnată de Iuliana Vîlsan, iar din distribuţie fac parte Alina Ilea, Claudia Ieremia şi Ion Rizea.

Despre acest spectacol, dar şi despre provocarea de a face teatru după film vom discuta cu Radu Jude.

Una din trupele care s-a născut în cadrul programului de succes „Kids in a Band”, a celor de la Artsoma este trupa VIRGULA. Scopul acestui proram este de a încuraja şi motiva studiul intrumentelor muzicale în rândul tinerei generaţii mult mai dispuse să apese pe buton decât să studieze o perioadă mai îndelungată de timp.

De curând tinerii de la Virgula au lansat primul videoclip la piesa „Butterfly”.

Despre videoclip, dar şi despre ce înseamnă să cânţi într-o trupă vom povesti cu Zsolt Szabo de la Artsoma, dar şi cu muzicienii de la Virgula.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, miercuri 2.03.2016 la ora 20.00, cu reluare joi 3.03.2016 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

15:00 Regatul Sălbatic

15:30 Minorităţi în limba maghiară

 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara