loader
Foto

REPORTER SPECIAL: Copii nascuti prematur

Venirea pe lume a unui copil inseamna, de cele mai multe ori, bucurie, implinire sufleteasca, extaz, planuri de viitor, temeri dar si desavarsirea familiei.

 

Adriana Pinti
Reporter Special

Acel moment, unic pentru fiecare copil si parinte in parte, incepe sa se contureze in mintea mamei si a tatalui inca de cand cei doi afla vestea cea mare- ca vor fi parinti. Pentru ei, tinerea bebelusului sanatos in brate inseamna bucuria suprema.

Doar ca...nu pentru toti visul devine realitate asa cum a fost imaginat.

In 2015, peste un milion de copii nascuti prematur din lumea intreaga au murit din cauza conditiilor. Nasterea prematura este principala cauza a mortaitatii infantile in Romania, fruntasa de altfel la acest capitol in Uniunea Europeana. In tara noastra 1 din 10 copii se naste prematur iar doar jumatate din ei sunt salvati de medici.

Asta pentru ca, sansele unui copil care vine prea devreme pe aceasta lume depind si de localitatea unde se naste. In Romania exista doar 23 de unitati de nivel III de terpie intensiva, dintre care noua in Bucuresti. Din fericire, Clinica de Neonatologie a Maternitatii Odobescu din Timisoara se numara si ea printre unitatile spitalicesti de top unde acesti pui de om primesc o sansa la viata... cu ajutorul Lui Dumnezeu, a medicilor dedicati si a tehnologiei.

Emisiunea "Reporter Special" se difuzează pe TVR Timișoara, duminica, de la orele 17.30 .

Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv iar ulterior mai jos.

Reporter- Adriana Pinti. Imagine și montaj: Mihai Pinti.


16:00 Forum economic

- direct

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara