loader
Foto

"Taci și înghite" – reţetă veche de la Sohodol | VIDEO

Ediţia emisiunii "România în bucate", realizată de colegii de la TVR Timişoara, difuzată luni, 1 mai, la TVR2, la 17.30.

 

Dan Liuț
Sarea în bucate - România în bucate

E zăpadă încă în Apuseni, dar Sohodolul răsare mândru spre lumină, dezvăluindu-şi frumuseţea brăzdată însă de drama satelor românesti depopulate şi abandonate în timp. Găsim aici povestea unui localnic care a pribegit ani în șir prin Franța, ca bucătar, şi care întors acasă s-a hotărât să redea Sohodolului strălucirea de odinioară, caracterizată de autenticitate și naturaleţe, valori pe care le pierdem cu fiecare zi.

Și vrea să arate lumii cât de frumos e locul ăsta, încercând să dea viaţă caselor traditionale șsi să scoată la iveală gustul simplu si bun, prin rețetele vechi culese de la putinele bătrâne rămase în viaţă. Și am aflat că farmecul acestui gust nu vine din cât de sofisticate sunt bucatele ci tocmai din calitatea produselor naturale, autohtone făcute de oameni în propriile gospodării.

(w882)

Friptura de mangaliţe crescute în libertate prin păduri sau reţeta "Taci și înghite" cu laptele și smântâna de la vacile care pasc iarba curată de munte, ne fac să întelegem de ce Radu Stoica se zbate în încercarea de a salva firescul din mormanul de modernisme lipsite de substanță.

(w882)

7:30 În prelungiri (R)

(Reluare)

9:00 Cult@art (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara