loader
Foto

S-au întors cu aur acasă de la Salonul de Inventică de la Geneva

Sunt doi timişoreni şi un devean, care culeg roadele eforturilor depuse de-a lungul anilor.

 

Telejurnal Regional TVR Timișoara

Este vorba despre Remi Radulescu, Narcisa Mederle şi Corneliu Birtok Băneasă. Sunt doi timişoreni şi un devean, care culeg roadele eforturilor depuse de-a lungul anilor.

Spun că sunt pasionaţi de ce fac, lucru care îi determină să meargă înainte, indiferent de greutăţi.

Narcisa Mederle este doctor în medicină veterinară. Pasiunea pentru munca ei a făcut-o să se implice în mai multe proiecte de cercetare. Invenţia ei se referă la un supliment alimentar destinat prevenirii și combaterii nosemozei la albine, fără efecte secundare și fără reziduuri în produsele stupului, precum şi la utilizarea acestuia.

Inginerul Birtok Băneasa locuieşte în Deva şi este cunoscut pentru preocupările sale în domeniul inventicii. Anul acesta a obţinut aur pentru o aplicaţie ce prevede alimentarea cu lichid de parbriz la stațiile de benzină, făcând posibilă renunțarea la recipienții de plastic în care se vinde acest produs. Juriul a apreciat impactul ecologic asupra mediului.

Remi Rădulescu a fost selectat pentru a şasea oară să participe la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva. A fost premiat cu aur pentru o invenţie ce ar putea salva vieţile oamenilor în cazul unui cutremur.

A creat un dispozitiv mecanic de închidere a gazelor, care spre deosebire de aparatele electrice, existente în prezent, blochează emisia de gaze chiar dacă se întrerupe curentul.

Salonul internațional de invenții de la Geneva desfasurat intre 15 si 19 aprilie a reunit peste 1.000 de invenții. România a fost reprezentată cu 25 de invenții.

Reporter: Ramona Boroșovici. Imaginea: Ion Vasile, arhivă.

Ştirile TVR Timişoara se difuzează zilnic de la orele 18,20 și 21,30 (de la ora 21,30 sunt transmise şi în limbaj mimico- gestual).

9:00 Tableta de sănătate (R)

(Reluare)

10:00 Minorităţi în limba germană (R)

(Reluare)
 
Reducerea risipei alimentare | VIDEO

Reducerea risipei alimentare | VIDEO

publicat: marţi, 19 martie 2024

A fost promulgată legea privind reducerea risipei alimentare. Magazinele și supermarketurile vor fi obligate să vândă la preț redus alimentele ...

Duminica - 17 marie, ora de la ora 16:00 și 22:00, pe TVR Timișoara, a fost difuzată o ediție specială "Cântec și Poveste".

Felicia Stoian v-a invitat  la o nouă ediție live "Cântecul  de acasă" vineri, 15 martie, de la ora 16:00.

 

#tvrtimisoara