loader
Foto

Să punem sângele în mişcare!

Din păcate, în România, sub 2% din cetăţeni donează sânge cu regularitate, pentru a ajuta la salvarea vieţilor semenilor lor.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

2%.... un procent – acesta ar putea fi unul dintre numitorii comuni ai unor paliere care, aparent, nu au foarte multe în comun: donarea benevolă de sânge şi practicarea activităţilor sportive în mod regulat, într-o sală de fitness.

Din păcate, în România, sub 2% din cetăţeni donează sânge cu regularitate, pentru a ajuta la salvarea vieţilor semenilor lor. Procentul urcă până la 10% în alte ţări europene.

Situaţia este aproape identică în cazul celor care aleg să ducă o viaţă sănătoasă şi să practice activităţi sportive într-o sală de fitness.

Pentru că din păcate viaţa ne-a demonstrat cât de necesară este schimbarea mentalităţii, un mare centru de fitness în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timişoara, demarează campania „Să punem sângele în mișcare”.

Despre acestă campanie care se desfăşoară între 7 şi 21 noiembrie, vom discuta cu Mădălina Socol, coordonatoarea acesteia şi cu asist.univ.dr. Sorin Barac, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara.

Teatrul Maghiar din Timişoara, un teatru mereu în mişcare, se pregateşte de premieră.

Muzicalul „HAIR” după Galt MacDermot, James Rado, Gerome Ragni va prinde viaţă în 29 noiembrie, de la ora 19.00, în interpretarea actorilor acestui teatru.

Regizorul Puskas Zoltan are o abordare cu totul aparte a acestui muzical care spune povestea unor tineri boemi, hippioţi care trăiesc în stradă şi în parcuri, ce se opun războiului din Vietnam.

Despre acest spectacol, dar şi despre proiectele viitoare ale acestei instituţii, vom discuta cu Balasz Attila, actor şi director la Teatrului Maghiar „Csiky Gergely” din Timişoara.

Pentru a marca Ziua Universală a Drepturilor Copilului, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş va organiza, în data de 20 noiembrie 2015, manifestarea sportivă de tip Special Olympics “ŞTIU CĂ POT!” destinată copiilor cu dizabilități din centre de ocrotire şi din comunitate.

Evenimentul va începe de la ora 11.00 şi va fi găzduit de Sala Constantin Jude din Timişoara şi este organizat cu sprijinul Consiliul Judeţean Timiş, al Primăriei Municipiului Timişoara şi al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport.

La această acţiune vor participa 400 de copii cu dizabilităţi cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, care au un IQ sub 70. Vor fi prezente şi delegaţii din Ungaria, Serbia şi Danemarca.

Cu amănunte despre acest eveniment vine la „Ora regiunii” Smaranda Marcu, PR al DGASPC Timiş.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, miercuri 11.11.2015 la ora 20.00, cu reluare joi 12.11.2015 la ora 11.30. Vă reamintim că începând din 20.10.2015 postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

15:30 Minorităţi

16:00 Cântecul de acasă

- direct
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara