loader
Foto

Galerie foto

Sălbăticia din Carpaţi, bogăţie pentru oameni!

WWF (World Wide Fund for Nature), organizaţie fondată în 1961, este una dintre cele mai mari şi eficiente organizaţii internaţionale independente care derulează proiecte pentru conservarea naturii.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

WWF are aproximativ 5 milioane de susţinători în toată lumea şi o reţea activă în peste 100 de ţari.

Organizaţia este aproape unică prin faptul că îşi face simţită prezenţa de la nivel local până la nivel global: este capabilă să comunice cu triburile de pigmei Baka în pădurile tropicale din Africa centrală şi, în acelaşi timp, poartă discuţii de la egal la egal cu instituţii ca Banca Mondială şi Comisia Europeană.

Despre proiectele pe care WWF le derulează în zona Banatului vom dicuta cu Raluca Crâsta (manager de proiect WWF) şi cu Cătălin Gavrilă (ofiţer PR WWF).

Ranch-ul muzical din Poiana Lupului de la Gărâna gazduieşte nu numai Festivalul de Jazz , ci şi un festival de folk. „Gărâna Fest Folk” se afla anul acesta la cea de-a X-a ediţie.

La ceas aniversar organizatorii propun iubitorilor de muzica de acest gen nu numai nume mari ale folk-ului romanesc, ci şi alte evenimente. Actorul Zoltan Octavian Butuc va lansa şi la Gărâna audiobook-ul „Vechi poveşti minereşti” , după scrierile lui I. D. Sârbu. Creatoarea Luciana Plavoţin este prezentă şi anul acesta cu o colecţie intitulată „FantezIA” , care va fi fireşte ăn ton cu zona şi evenimentul.

Amanunte despre toate acestea vom afla de la Loredana Körtvelyessy, organizator Garana Folk Fest şi de la Luciana Plavoşin, designer.

Vor cânta live Thea Marconi & The Band, cei care vor fi şi ei prezenţi pe scena de la Gărâna.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, joi 6.08.2015 la ora 20.00, cu reluare vineri 7.08.2015 la ora 11.30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

23:30 Arhiva TVR Timișoara

0:00 Telejurnal Regional TVR TM (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara