loader
Foto

Salonul Artelor Vizuale 2014 la Timișoara

Vernisajul celei mai importante manifestări expoziţionale a plasticienilor bănăţeni are loc în această seară, la Muzeul de Artă al Timişoarei.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Ora regiunii

Salonul Anual al Artelor Vizuale 2014 se deschide, oficial, astăzi, la ora 18 şi poate fi vizitat până în data de 5 martie. Parterul palatului Baroc este ticsit, la propriu, cu lucrări ale artiştilor din regiune, aparţinători Uniunii Artiştilor Plastici.

La vernisaj se vor acorda şi premii din partea UAP, dar şi dinspre firme sau galerii private.

Despre pulsul artei plastice bănăţene, uşor descifrabil în expoziţia despre care vorbim, aflăm amănunte, în direct. Ne sunt alături prof. univ. dr. Carol David, acela care va rosti cuvântul de început în cadrul vernisajului, dimpreună cu maestrul Leon Vreme şi cu artistul vizual Camil Mihăescu.

În această seară, la Institutul Francez din Timişoara, are loc lansarea volumului „Incursiuni în femininul interbelic”, semnat Claudia-Elena Anca.

Cititorii vor redescoperi personalităţi aparţinând elitei româneşti care au fost trecute cu vederea sau date uitării în timpul regimului comunist. Martha Bibescu, Alice Botez, Jeni Acterian, sunt doar o parte dintre femeile excepţionale pe care autoarea ne propune să le (re)aducem în prim-plan.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timișoara, marți 3.02.2015 la ora 20.00, cu reluare miercuri 4.02.2015 la ora 11.30.

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)

17:30 Arhiva TVR Timișoara

 
Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

Castrul roman Micia: arheologia clasică e însoțită de cea experimentală | VIDEO

Urmărim la "Istorii Ascunse" o ediție despre  cercetarea castrului roman Micia, descoperit la mijlocul anilor 1800. Realizator: Cristina ...

 

#tvrtimisoara