loader
Foto

Galerie foto

Săptămâna Internațională a Muzicii Noi

Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi se va desfăşura anul acesta între 22 şi 29 mai. Ediţia a 25-a, o ediţie aniversară, este dedicată compozitorului Ştefan Niculescu, fondatorul acestui eveniment.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Cele 24 de ediții deja desfășurate au “curs” metronomic, an de an, în ciuda marilor dificultăți financiare, a adversităților de tot felul.

Acest eveniment îşi propune să ofere publicului muzică de bună și foarte bună calitate, interpreți pe masură, un evantai larg de tipuri de manifestari și o plajă largă de orientări stilistice actuale dar și din a doua jumătate secolului trecut.

De trei ani, acestă manifestare are loc nu numai în Bucureşti ci şi în alte nouă oraşe ale ţării, printre care se numără şi Timişoara.(w500)

Între 22 şi 24 mai, oraşul de pe Bega va găzdui ediţia a IV-a a concursului de interpretare şi creaţie artistică „Young Artists”. Tineri artişti profesionişti şi amatori se vor întrece în sala Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu” din Timişoara la secţiunile de muzică cultă, de divertisment şi tradiţională, la dans, teatru sau compoziţie.

Despre cele doua evenimente muzicale vom discuta cu doamna conf.univ.dr. Veronica Demenescu.

Ultima duminică a lunii mai aduce pe scena Teatrului Merlin din Timişoara, atât de îndragită de cei mici, un spectacol în premiera: „Inima de piatra” după Wilhelm Hauff.

Povestea comentează dezumanizarea tânărului Peter Munk care acceptă, pentru a obţine o avere şi o situaţie socială deosebită, să-şi schimbe „inima” (de fapt tot ce înseamnă dragoste, sensibilitate, înţelegere, tandreţe, cinste), pe un pietroi rece şi nesimţitor.

Regizoarea Mirela Puia, împreună cu actorii Maria Gornic şi Raul Bastean, ne vor dezvălui cum s-a născut acest spectacol.

În miezul primăverii, pe 22 și 23 mai 2015, Cloud Factory vă invită să vă delectați privirea și să fiți creativi la expoziția și târgul „May Fairy Fair”, care va avea loc la Ambasada.

Încă din 2009, organizația Cloud Factory, a fost activă și creativă. Şi de această data artiștii care susțin organizația vă invită să experimentați culoarea, textura și forma în diversele ateliere ale târgului.

Vin la „Ora regiunii” cu amănunte Ana Maria Petrov, organizator, şi designera Elena Mazăre.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, miercuri 20.05.2015 la ora 20.00, cu reluare joi 21.05.2015 la ora 11.30.

(w882)

10:00 Minorităţi în limba germană (R)

(Reluare)

10:30 Magazin minorități (R)

(Reluare)
 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara