loader
Foto

"Sarea în bucate" ajunge la Pietroasa | VIDEO

Miercuri, "Sarea în bucate" se vede pe TVR Timișoara, de la 13.30.

 

Veronica Mihoc
Sarea în bucate - România în bucate

Ajungem la Pietroasa, în județul Timiș, la familia Hobean. O întâlnim pe buna Arzălea de 95 de ani, sprintenă și zâmbitoare, care încă mai ține acele în mână ca să ștricuie ciorapi de lână. "Înainte vreme, lâna se strângea și se vindea scump, că o luau la fabrică. Era așa de valoroasă, că țiganii îți cereau până și partea mai rea pe care o dădeam deoparte. Astăzi, toate s-au distrus. Nimeni nu mai cere lână, iar ciobanii o aruncă, o îngroapă sau îi dau foc, cum am auzit pe la televizor".

Poveștile se spun în jurul plitei, unde facem o păpălaică, mâncarea de dimineață a oamenilor cu treabă multă. Aruncăm mălai în ceaun să învârtim o mămăligă și cu câta cir și gem de prune, încropim un pâs.



Gazdă - Ion Mariela Hobean

Prezintă - Dan Liuț
Realizator - Mihoc Veronica

 

 

4:00 Descoperă vestul

7:00 Tur ghidat (R)

(Reluare)
 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara