loader
Foto

"Sarea în bucate", în căutare de autentic și tradițional prin Sohodol | VIDEO

"5 oameni au reușit în 5 ore să prindă un porc de mangaliță", ne povestește Radu Stoica de la Sohodol, care își crește animalele în libertate prin pădurile Țării Moților.

 

Dan Liuț
Sarea în bucate - România în bucate

.
Iar treaba asta nu este deloc întâmplătoare, căci gustul cărnii e aparte, iar bucatele, memorabile. Și spune bucătarul din el, cu experiență prin restaurantele franceze, că o mâncare este valoroasă gustativ nu prin mulțimea de mirodenii folosită ci prin calitatea materiei prime.

De altfel, când taie porcii de mangaliță, Radu Stoica zice că nici pe cârnați nu apucă să pună gura, căci sunt promiși clienților cu luni de zile înainte, înscriși cu vreme pe lista de așteptare.

Sohodol este în județul Alba, o zonă pe care gazdele noastre o propun spre promovare și revitalizare și care își poate recăpăta strălucirea prin deschiderea spre eco-turism.

Emisiunea "Sarea în bucate" se vede la TVR Timișoara, marți, de la 20.30. Poftiți de vizionați!

Prezintă - Dan Liuț
Realizator - Mihoc Veronica

 

 

10:30 Prim plan obiectiv (R)

prima parte (Reluare)

11:30 Tur ghidat (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara