loader
Foto

Galerie foto

"Sarea în bucate" - “Prima răchie din an se face când înfloresc prunii”

Frigem răchie și ascultăm poveștile de la Măru, într-o ediție Sarea în bucate savuroasă, miercuri, 12 mai, de la 20.30,  la TVR Timișoara, cu @Dan Liuț.

 

Sarea în bucate - România în bucate

Prima răchie din an se face când înfloresc prunii”, ne povește Georgel Popovici de la Măru, județul Caraș Severin, în timp ce toarnă comina în cazanul pregătit să frigă răchia de mere, culese anul trecut în toamnă târziu.

(w882)

Cei bogați mâncau găină întreagă gătit în lut, friptă în jăghiul de la cazan, iar cei mai săraci aruncau crumpi în jar și-i mâncau cu brânză și clisă”, ne spune Mărgărușa Popovici, zisă Ruși.

(w882) sarea in b

Ciupilim un pui, îl îmbălsămăm în untură, îl îmbrăcăm în curechi și îl învelim în strat gros de lut, apoi îl aruncăm în jar!

(w882)

(w882) sarea in b

3:00 Telejurnal Regional TVR TM – mimico gestual (R)

(Reluare)

3:30 Minorități (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara