loader
Foto

Sarea în bucate: Adrian Orza, între conștiință și bani | VIDEO

Miercuri, de la 13.30, pe TVR Timișoara ați aflat poveștile unui agricultor pasionat de bucătărie, de la care descoperim câteva rețete cu salată verde, altceva decât celebra salată cu dresing.

 

Veronica Mihoc
Sarea în bucate - România în bucate

După atâția cârnați, căltăboși și șfarcă, a venit și vremea grințaicurilor, adică verdețurilor. Sarea în bucate ajunge la serele BIO de la Șag, unde nu mai puțin de vreo 25.000 de fire de salată își așteaptă gurmanzii.

„Când am făcut serele puteam să aleg între bio sau așa cum face tot restul lumii. Un tehnolog priceput mi-a spus că, am de ales între conștiință și o afacere din care să scot mulți bani.", ne povestește Adrian Orza, printre straturile de salată verde ce tronează cele 2 sere tehnologizate după ultimele standarde. „Au fost și situații în care am pierdut producția de castraveți din cauza dăunătorilor. Dacă nu am fi fost acreditați ca BIO, puteam stropi cu pesticide și am fi salvat totul imediat. Nu e ușor, dar mă tot gândesc la sănătatea oamenilor și atunci știu că merită."
***
Prezintă- Dan Liuț
Gazdă- Adrian Orza
Realizator: Mihoc Veronica

7:00 De la Mărun (R)

-n Timișoara (Reluare)

9:00 Piper pe limbă (R)

(Reluare)
 
Bucova: mirosul naturii, povești încă nespuse. Și Via Transilvanica

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 15:45, la TVR Timișoara, vă invităm la o ediție de primăvară la "Drumuri aproape".

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: marţi, 30 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

 

#tvrtimisoara