loader
Foto

Sarea în bucate: Somn pe Dunăre la Berzasca

Ne-am invitat la pescuit la Aurel Stancu, mare pescar, care s-a mutat de câţiva ani la Berzasca, căci s-a gândit el să aibă Dunărea aproape. Aşa că, dimineaţa în zori, ne-am trezit ca să prindem Dunărea liniştită şi vreme bună de tras la somn.

 

Veronica Mihoc

UPDATE: Ediţia este disponibilă pe TVR+

În urmă cu câţiva ani, vuia presa românească despre recordul lui Aurel Stancu care a prins la Dunare cu 2 coropişniţe un somn de 2 metri şi 10cm, cântărind 46 de kg. Mai dificilă a fost scoaterea peştelui din apă, o adevarată luptă de 45 de minute în care somnul s-a lăsat greu prins. Dar festinul a fost pe cinste, ca şi faima pescarului.

La pescuit nu am avut noroc. Cel puţin ne-am ales cu o plimbare cu barca pe Dunăre şi ne-am bucurat de un peisaj spectaculos. Aşa că ne întoarcem fără peşte, dar cu imaginea unui loc care merită să fie revăzut.

Împreună cu Aurel şi uica Mihai, încercăm să dezlegăm astăzi secretele ciorbei de peşte de la Dunăre. Dar staţi să vedeţi. Într-un tifon curat uica pune pentru fiertură peştele mic prins la balta lui Aurel, de-mpreună cu corcoduşele care vor acri zeama. Se leagă cârpa bine şi se dă la fiert în apă cu condimente.

 

7:30 Actual Regional (R)

(Reluare)

9:00 Cap de afiș (R)

(Reluare)
 
Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

Castrul roman Micia: arheologia clasică e însoțită de cea experimentală | VIDEO

Urmărim la "Istorii Ascunse" o ediție despre  cercetarea castrului roman Micia, descoperit la mijlocul anilor 1800. Realizator: Cristina ...

 

#tvrtimisoara