Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES Vezi și Politica de Confidenţialitate care face referire la modul în care colectăm, folosim şi partajăm datele dumneavoastră pentru a va oferi serviciile TVR precum şi modul în care folosim platformele sociale.
Sarea în bucate: Somn pe Dunăre la Berzasca
Duminică, 13 Octombrie 2013
Ne-am invitat la pescuit la Aurel Stancu, mare pescar, care s-a mutat de câţiva ani la Berzasca, căci s-a gândit el să aibă Dunărea aproape. Aşa că, dimineaţa în zori, ne-am trezit ca să prindem Dunărea liniştită şi vreme bună de tras la somn.
Sarea in bucate
Alte legături
Veronica Mihoc

UPDATE: Ediţia este disponibilă pe TVR+

În urmă cu câţiva ani, vuia presa românească despre recordul lui Aurel Stancu care a prins la Dunare cu 2 coropişniţe un somn de 2 metri şi 10cm, cântărind 46 de kg. Mai dificilă a fost scoaterea peştelui din apă, o adevarată luptă de 45 de minute în care somnul s-a lăsat greu prins. Dar festinul a fost pe cinste, ca şi faima pescarului.

La pescuit nu am avut noroc. Cel puţin ne-am ales cu o plimbare cu barca pe Dunăre şi ne-am bucurat de un peisaj spectaculos. Aşa că ne întoarcem fără peşte, dar cu imaginea unui loc care merită să fie revăzut.

Împreună cu Aurel şi uica Mihai, încercăm să dezlegăm astăzi secretele ciorbei de peşte de la Dunăre. Dar staţi să vedeţi. Într-un tifon curat uica pune pentru fiertură peştele mic prins la balta lui Aurel, de-mpreună cu corcoduşele care vor acri zeama. Se leagă cârpa bine şi se dă la fiert în apă cu condimente.