Premieră la "Sarea în bucate", marți, 12 martie, de la 20:30, la TVR Timișoara. Miercuri, 13 martie, de la 13.30, vă spunem rețeta de bograci, cum este făcută la Tormac.
.
Comunitatea maghiară din Banat, recunoscută pentru bucătăria condimentată, ne-a primit cu brațele deschise. Unde? La Tormac (Vegvar) și am descoperit o rețetă de plăcintă cu brânză specifică cum numai aici se face, dar și tradiționalul bogracs făcut ca la carte.
Miercuri, 13 martie, de la 13.30, vă spunem rețeta de bograci, așa cum face doamna Eva de la Tormac, din județul Timiș. Aflăm și care este diferența dintre gulaș, papricaș dar și bograciul cu găluște din făină de grâu. Bineînțeles descoperim și condimentul care dă gustul specific acestui fel de mâncare, nelipsit din bucătăria ungurească.
Prezintă - Dan Liuț