loader
Foto

Se poate educa un copil cu joarda, cureaua sau lingura de lemn?

„Bătaia este rupta din Rai!”, aşa spune una dintre cele mai vechi zicale româneşti.

 

Andrei Borosovici
Rialiti Şoc

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Însă statisticile din ultimii ani ne arată că am luat prea în serios această zicală.

Jumătate dintre copiii din România sunt educaţi cu palma, deşi legea interzice orice formă de violenţă asupra lor. Bătaia e o realitate în una din cinci familii din România, arată datele organizaţiilor pentru drepturile copiilor.

De cele mai multe ori, copiii agresaţi ajung la rândul lor părinţi agresori, spun specialiştii. Desigur nici varianta în care cei mici sunt lăsaţi de capul lor nu este una bună.

Un lucru e clar! Să fii părinte este una dintre cele mai dificile meserii şi nu există o reţetă universal valabilă. Lucrurile stau diferit de la o familie la alta. Dacă în cazul unora funcţionează regulile stricte, în cazul altora vorba dulce este cea care rezolvă situaţiile de criză. Voi ce fel de părinte sunteti?

Care sunt cele mai bune metode de a educa un copil o să afaţi de la Andrei Boroşovici într-o nouă ediţie Rialiti Şoc.

Emisiunea "Rialiti Șoc" se difuzează pe TVR Timișoara luni 15.02.2016 de la ora 21.00 (cu reluare marți 16.02.2016 de la ora 12.30) iar pe TVR3 duminică 21.02.2016 de la ora 16.30 (cu reluare sâmbătă 27.02.2016 la ora 10.30). Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.

10:00 Minorităţi în limba germană (R)

(Reluare)

10:30 Magazin minorități (R)

(Reluare)
 

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

Povești în rame | VIDEO

Povești în rame | VIDEO

publicat: miercuri, 10 aprilie 2024

Valea Almăjului și Banatul Montan se regăsesc pe simezele Galeriei 5 din Timișoara, până în 12 aprilie, într-o expoziție-eveniment.

Silvia Răileanu a început să cultive tomate la Biled acum 8 ani într-o seră modernă. Acum a extins-o, e o seră semiînchisă hitech care aduce cele ...

 

#tvrtimisoara