loader
Foto

Seminar de folclor la Timișoara

Sub semnul – „Timişoara, capitală culturală europeana”, Ansamblul Profesionist „Banatul” scrie file de istorie în folclorul românesc!

 

Felicia Stoian
Cântec și poveste

Cea de-a III-a ediţie „Seminarul dirijorilor, coregrafilor şi managerilor ansamblurilor folclorice profesioniste din ţară”, a reunit şi în acest an la Timişoara, specialişti în folclorul românesc.

Specialiștii au venit de la aproape toate centrele de cultură: dirijori (Gabriel Popescu – ans. Cindrelul Junii Sibiu; Ştefan Cigu – ans. Dor Românesc din Bistriţa; George Cîlţea – ans. Dragan Muntean din Deva; Liviu Buţiu – orch. Rapsodia Bihoreană din Oradea; Sebastian Roşca – ans. Banatul din Timişoara) şi coregrafi ( Ionel Garoafă – ans. Maria Tănase din Craiova, George Palaniuc – ans. Ciprian Porumbescu din Suceava; Emil Miheţ – ans. Transilvania din Baia Mare, Nicolae Stănescu – ans. Banatul din Timişoara, maestrul coregraf Theodor Vasilescu).

Cântecele interpreţilor Matilda Pascal Cojocăriţa, Mihaela Petrovici, Antonela Ferche Buţiu, Dumitru Teleagă şi Izabela Tomiţa întregesc spectacolul folcloric susţinut de ansamblul profesionist „Banatul” din Timişoara.

Emisiunea "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR 3 joi 13.10.2016 de la ora 20.00, cu reluare vineri 14.10.2016 la ora 4.30, iar pe TVR Timișoara duminică 16.10.2016 de la ora 19.00, cu reluare luni 17.10.2016 de la ora 10.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.16:00 Forum economic

- direct

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara