loader
Foto

Galerie foto

Serviciile publice de calitate sunt o marcă a civilizației europene

Dar privatizările devin necesare acolo unde se dovedește că statul nu este un bun administrator.

 

Europa 360°

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Reportajele din această ediție a emisiunii sunt produse de TVR Timișoara și televiziunile publice din Italia, Croația și Polonia.

Valea Almăjului este o zonă izolată în munții Banatului cu circa 15000 de locuitori. În 2011, pe fondul crizei, guvernul a decis să închidă zeci de spitale, inclusiv cel din Bozovici. Puși în situația de a face cel puțin 2 ore până la cel mai apropiat spital, oamenii locului s-au organizat ca să susțină măcar un punct de asistență medicală.

Ca mai peste tot în Europa, transportul public local în Italia este în pierdere și trebuie subvenționat în toate orașele mari. Cu excepția Florenței, acolo unde o soluție inteligentă de privatizare a permis ca serviciul să intre pe profit și să nu mai apese pe bugetul orașului.

Osijek a fost cel mai industrializat oraș din Croația. Dar orașul a fost secătuit, mai întâi de război, apoi de privatizările dubioase ale fabricilor de stat. Noii magnați au cumpărat fabrici pe mai nimic, ca simplă investiție imobiliară. Ca și în România, astfel de fabrici sunt acum în lichidare.

În satele din estul Poloniei majoritatea locuitorilor au ocupații legate de agricultură. Ca și în România, populația are venituri mici, este îmbătrânită și are nevoie mai des de servicii medicale. Serviciul public de sănătate are însă dificultăți de finanțare și din această cauză, pentru anumite intervenții, se formează liste de așteptare.

Urmăriți un proiect TVR Timișoara și Circom Regional finanțat de Parlamentul European.

Emisiunea “Europa 360” este difuzată:(w235)

- duminică 10.05.2015, de la ora 19.30 pe TVR2 și pe TVR HD.

- duminică 10.05.2015 de la ora 21:00 pe TVR Timișoara.

- luni 11.05.2015 de la ora 12:30 pe TVR Timișoara.

- joi 14.05.2015 de la ora 0:30 pe TVR2

- sâmbătă 16.05.2015 de la ora 8:30 pe TVR2

 

 

10:30 Prim plan obiectiv (R)

prima parte (Reluare)

11:30 Tur ghidat (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara