loader
Foto

Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena la "Cântec și Poveste"

De Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena l-am sărbătorit pe Ştefan Constantin Moaca şi ne-am amintit cu dor de „trompeta de aur a României” - Constantin Gherghină!

 

Felicia Stoian
Cântec și poveste

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Cântecul bănăţan porneşte astăzi de pe malul Dunării, de la Orşova unde Ştefan Constantin Moacă şi Ciprian Pop ne dezvăluie povestea cântecului lor: un tânăr interpret de la Parţa îndrăgostit de Orşova şi istoria tumultoasă a acestei aşezări bănăţene şi un trompetist de excepţie de la Bahna îndrăgostit de Timişoara.

Despre începuturile şi evoluţia lor în lumea muzicii populare ne povesteşte şi Tiberiu Ceia, într-un interviu pe malul Begăi, semnat Doriana Talpeş.

Nu lipsesc din emisiune nici mentorii celor doi tineri : trompetiştii Sandu Florea şi Constantin Gherghină şi interpreţii Dumitru Constantin şi Tiberiu Ceia.

La loc de cinste în această ediţie specială sunt si orchestrele ans. Banatul din Timişoara şi Ochestra C.N.M.R. Novi Sad, Serbia.

Emisiunea "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR 3 joi 21.05.2015 de la ora 20.00 iar pe TVR Timișoara duminică 24.05.2015 de la ora 19.00.

4:00 Descoperă vestul

6:30 Istorii ascunse (R)

(Reluare)
 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara