loader
Foto

Start Festivalului Internaţional de Teatru Clasic Arad

Ajunsă la cea de-a 20-a ediţie, manifestarea arădeană este cea mai longevivă de gen din această parte a ţării.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Ora regiunii

Evenimentul se va desfăşura în perioada 21-30 noiembrie şi este organizat de către Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad în colaborare cu Primăria Municipiului Arad.

Vreme de zece zile publicul va savura spectacole de referinţă ale scenei româneşti şi internaţionale, demne de luat în seamă fiind şi evenimentele conexe.

Detalii primim, în direct, dinspre managerul teatrului arădean, Bogdan Alexandru Costea şi regizorul Ştefan Iordănescu.

Muzeul de Artă Timișoara este gazda primei ediții a Simpozionului național “Artă, societate și cultură în România interbelică”. Evenimentul are loc în perioada 5-7 noiembrie la Palatul Baroc din Piața Unirii.

Pe parcursul celor trei zile, peste 30 de invitați din București, Sibiu, Iași, Cluj, Arad, Timișoara și Elveția vor dezbate public teme privind arta, arhitectura, literatura, istoriografia, publicistica, politica sau societatea românească între cele două războaie mondiale.

Simpozionul va fi susținut de expoziția “Artă bănățeană din perioada interbelică” și va oferi publicului vizitator o imagine asupra vieţii artistice din Banat în perioada dintre cele două războaie.

Sunt prezenţi, în direct, cu amănunte despre eveniment, prof.univ.dr. Victor Neumann, director al Muzeului de Artă Timişoara şi prof.univ.dr. Ruxandra Demetrescu (Universitatea Naţională de Arte Bucureşti).

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timișoara, joi 6.11.2014 la ora 20.00 cu reluare vineri 7.11.2014 la ora 11.30.

 

10:00 Minorităţi în limba maghiară (R)

(Reluare)

10:30 Forum economic (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara