loader

Start Festivalului Internaţional de Teatru Clasic Arad

Ajunsă la cea de-a 20-a ediţie, manifestarea arădeană este cea mai longevivă de gen din această parte a ţării.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Ora regiunii

Evenimentul se va desfăşura în perioada 21-30 noiembrie şi este organizat de către Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad în colaborare cu Primăria Municipiului Arad.

Vreme de zece zile publicul va savura spectacole de referinţă ale scenei româneşti şi internaţionale, demne de luat în seamă fiind şi evenimentele conexe.

Detalii primim, în direct, dinspre managerul teatrului arădean, Bogdan Alexandru Costea şi regizorul Ştefan Iordănescu.

Muzeul de Artă Timișoara este gazda primei ediții a Simpozionului național “Artă, societate și cultură în România interbelică”. Evenimentul are loc în perioada 5-7 noiembrie la Palatul Baroc din Piața Unirii.

Pe parcursul celor trei zile, peste 30 de invitați din București, Sibiu, Iași, Cluj, Arad, Timișoara și Elveția vor dezbate public teme privind arta, arhitectura, literatura, istoriografia, publicistica, politica sau societatea românească între cele două războaie mondiale.

Simpozionul va fi susținut de expoziția “Artă bănățeană din perioada interbelică” și va oferi publicului vizitator o imagine asupra vieţii artistice din Banat în perioada dintre cele două războaie.

Sunt prezenţi, în direct, cu amănunte despre eveniment, prof.univ.dr. Victor Neumann, director al Muzeului de Artă Timişoara şi prof.univ.dr. Ruxandra Demetrescu (Universitatea Naţională de Arte Bucureşti).

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timișoara, joi 6.11.2014 la ora 20.00 cu reluare vineri 7.11.2014 la ora 11.30.

 

13:30 Drumuri aproape

14:00 Descoperă vestul

 
(P) Cum folosesc românii internetul: divertismentul, scop principal pentru utilizatori

Dinamica pozitivă a mediului online este evidentă în România în ultimii ani, datele indicând o utilizare tot mai intensă a internetului atât în ...

Mărturii fotografice ale nunților bănățene: Un secol de tradiție | VIDEO

Colecția de fotografie veche intitulată „Bănățeni în ţoalele lor”, prezentată de Dalida Groza, reprezintă un valoros document etnografic.

(P) Elis Pavaje a încheiat lucrările de extindere a fabricii sale de la Stoenești. O investiție de 13 milioane de euro

Cel mai mare producător de pavaje din România,  Elis Pavaje , a încheiat lucrările pentru extinderea fabricii sale din Stoenești, Prahova.

 

#tvrtimisoara