loader
Foto

"Tableta de Sănătate": Carnea roșie e cancerigenă?

Carnea roşie procesată a fost declarată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii ca fiind cancerigenă.

 

Iren Alexoi
Veronica Mihoc
Tableta de sănătate

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Saptamana aceasta la Tableta de sanatate puteti urmari:

- “Operatia de amigdalita este un rau necesar, atunci cand sanatatea noastra e pusa in pericol”, spune dr. Boris Smoc - medic ORL-ist. “Aceasta interventie chirurgicala nu se face dupa ureche, ci pe baza unor decizii bine documentate de catre medicul specialist”. Frica de operatie ii determina pe multi parinti sa refuze tratamentul chirurgical. Dar acestia nu isi dau seama ca bolile cardiovasculare , respiratorii si chiar cele reumatismale pot afecta mai tarziu sanatatea copilului devenit adult, doar pentru ca in copilarie s-a refuzat operatia de scoatere a amigdalelor.

- Carnea rosie procesata a fost declarata de Organizatia Mondiala a Sanatatii ca fiind cancerigena. Insa, carnea este nelipsita din portia zilnica a romanului, proteina animala fiind considerata de multi indispensabila in alimentatie. Este necesara carnea in dieta noastra? Care este cantitatea de carne pe care ar trebui sa o consumam pe zi? Dar pe saptamana? Poate fi inlocuita carnea cu proteina vegetala? Sunt intrebari la care incercam sa aflam raspuns de la dr. Lavinia Bratu, medic nutritionist.

- La rubrica sa, dr. Violeta Stan – medic neuropsihiatru ne spune cand ar trebui sa ne ingrijoram si sa apelam la un specialist daca micutul nostru are tulburari de somn. Ce se ascunde in spatele unui cosmar? De ce copilul nostru se plimba prin somn? De ce micutul nostru se trezeste strigand? Adormitul in fata televizorului, programul de somn neregulat, intimidarea copilului cu personaje negative, s.a. pot fi cauze ce duc la grave tulburari de somn. Mai multe aflati la Tableta de sanatate.

Emisiunea "Tableta de Sănătate" se difuzează vineri 20.11.2015 la ora 16.00 pe TVR3 (cu reluare sâmbătă 21.11.2015 la ora 3.30) iar pe TVR Timișoara sâmbătă 21.11.2015 ora 19.00 (cu reluare duminică 22.11.2015 de la ora 10.00). Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.


11:30 Satul meu (R)

(Reluare)

12:00 Actual Regional (R)

(Reluare)
 

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

Povești în rame | VIDEO

Povești în rame | VIDEO

publicat: miercuri, 10 aprilie 2024

Valea Almăjului și Banatul Montan se regăsesc pe simezele Galeriei 5 din Timișoara, până în 12 aprilie, într-o expoziție-eveniment.

Silvia Răileanu a început să cultive tomate la Biled acum 8 ani într-o seră modernă. Acum a extins-o, e o seră semiînchisă hitech care aduce cele ...

 

#tvrtimisoara