loader
Foto

Sfaturi practice pentru creșterea imunității

Dr. Iren Alexoi, gazda emisiunii "Tableta de Sănătate", oferă tuturor telespectatorilor emisiunii o serie de sfaturi practice pentru prevenirea îmbolnăvirilor de sezon.

 

Iren Alexoi
Veronica Mihoc
Tableta de sănătate

Sezonul rece sau schimbările bruște de temperatură reușesc, de multe ori, să ne dea sănătatea peste cap, iar acest lucru se întâmplă mai ales când avem imunitatea scăzută.

Stilul agitat de viață, stresul sau alimentația incorectă, scad puterea de apărare a organismului împotriva virușirilor și bacteriilor. Așa că o să vin în ajutorul vostru cu câteva sfaturi ușor de pus în practică dar cu rezultate uimitoare.

Atenție mare, la ce mâncăm! Fructele, mai ales cele cu conținut mare de vitamina C, țin virozele departe de noi!

Portocalele, merele, lămâile, fructele de pădure (afine, coacăze, merișoare, etc) nu ar trebui să lipsească din meniul zilei. Acestea pot fi fi consumate ca atare sau putem face sucuri și shake-uri din amestecuri de fructe gustoase și sănătoase, în propria combinație și în funcție de preferințe.

Ca să creștem efectul asupra imunității, putem adăuga suplimente de cătină, sub formă de siropuri sau pudră de cătină. Trebuie știut că fructele de cătină au o mare putere vitaminizantă, conținând multe minerale și antioxidanți.

Ce mai putem face pentru creșterea imunității? Micile prietene albine ne pun la dispoziție o mulțime de produse apicole numai bune să ne păstrăm sănătoși. Mierea, propolisul, lăptișorul de matcă se pot administra separat și pot fi cumpărate din magazinele apicole sau naturiste sub formă de amestecuri într-un singur preparat. Atenție, însă, pentru cei alergici la aceste produse!

Vă propun o rețetă ușoară și delicioasă pentru creșterea imunității, foarte apreciată chiar și de copii. Urmăriți materialul video următor și veți descoperi cum puteți prepara singuri un pahar de sănătate!

Iată cât de ușor ne putem păstra sănătatea apelând doar la bucătăria naturii!

Dr. Iren Alexoi – consilierul dumneavoastră pe probleme de sănătate

 

11:30 Timișoara CCE (R)

(Reluare)

12:00 Actual Regional (R)

(Reluare)
 
Marketingul online - Strategii de promovare | VIDEO

Marketingul online - Strategii de promovare | VIDEO

publicat: vineri, 29 martie 2024

Urmăriți  o ediție "Forum Economic" despre marketingul online, la TVR Timișoara.

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

 

#tvrtimisoara