loader
Foto

Galerie foto

Teatru și muzică nouă la "Ora Regiunii"

Festivalului Euroregional de Teatru (TESZT) şi Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi sunt cele mai importante evenimente culturale în perioada care urmează.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara este hotărât să ne TESZT-eze din nou, în perioada 24-31 mai 2014.

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Euroregional de Teatru (TESZT) stă sub semnul multiculturalităţii şi al dialogurilor culturale şi va reuni oameni de teatru din diferite regiuni ale Europei.

Evenimentul s-a impus, în acest răstimp, ca o platformă internaţională pentru întâlniri între culturi, arte şi oameni de teatru din diferite regiuni ale Europei. Timişoara va găzdui spectacole şi artişti din România, Ungaria și Serbia, într-o selecție ce ilustrează coerent noile direcţii teatrale, culturale şi artistice din regiune.

Amănunte aflăm de la Balazs Attila, directorul Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara.

„Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi” (SIMN), este un eveniment ajuns la cea de-a 24-a ediţie!

Între 24 şi 30 mai 2014, compoziţii contemporane, concepute în mare parte din 1950 până în prezent (cu accent pe creaţiile din ultimii 20 de ani), lucrări marcate de progresul ştiinţific şi tehnologic (muzică electronică sau electroacustică, muzică asistată de computer, muzică cu baze matematice, etc.) vor fi ascultate în Bucureşti şi în ţară (Arad, Bacău, Cluj-Napoca, Iași, Pitești, Târgoviște, Târgu Mureș, Timişoara).

Despre ce vor putea asculta timişorenii aflăm de la conf.univ. Manuela Iana Mihăilescu, de la Facultatea de Muzica a UVT , pianistă la Filarmonica „Banatul” Timisoara şi de la conf. univ. Veronica Demenescu, de la Facultatea de Muzica a UVT.

Pianista Anda Carmen Drăgan ne este alături şi ilustrează muzical emisiunea cu fragmente din Sonata „Fantasia” de Leonardo Saraceni.

Emisiunea se difuzează pe TVR Timișoara joi 22.05.2014 la ora 20.30 (cu reluare vineri 23.05.2014 la ora 11.30).

(w882)

 

 

1:00 În prelungiri (R)

(Reluare)

2:30 Lumea de aproape (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara