loader
Foto

Galerie foto

Teatru, muzică şi fapte bune

Timişoara va fi gazda celei de-a doua ediţii a Festivalului Internaţional Coral de Muzica Modernă şi Contemporană pentru Copii şi Tineret VOX MUNDI.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Organizat de Asociaţia Culturală Kratima, festivalul reuneşte aproape 200 de copii care fac parte din formaţii corale din ţară şi de peste hotare (Ungaria şi Franţa).

Invitaţii de onoare sunt copiii corului francez "les Choristes" cei care şi-au câştigat notorietatea după apariţia filmului omonim, câştigător al unui premiu Cesar pentru coloana sonoră.

Camelia Mingasson, preşedintele Asociaţiei Culturale Kratima, şi Părintele Zaharia Pereş, consilier cultural al Arhiepiscopiei Banatului ne vor da amănunte despre acest festival.

"Cercul de donatori" este o acţiune a Fundaţiei Comunitare Timişoara care îşi propune să finanţeze proiecte de interes local. Cea de-a doua ediţie are ca temă mediul rural. Proiectele pentru care se pot face donaţii sunt trei la numar.

"Despre pământ. Oameni şi casele lor din Banat", al Asociaţiei REcult, care îşi propune demararea unei campanii de conştientizare a potenţialului caselor tradiţionale din pământ, ca simbol al specificului şi tradiţiilor locale. Aceste case pot genera surse de venit pentru localnici, prin crearea unor trasee tematice care să cuprindă acest tip de case, recondişionate şi transformate in mici structuri de primire.

Al doilea proiect "Tinerii dansatori din Cebza" are in vedere susţinerea tinerilor dansatori din ansamblul "Mândra floare Ciacoveană", iar cel de-al treilea "Şcoaşa de vară de meştereli-Stanciova" incercă amenajarea în şcoala din acestă localitate a unui spaţiu care să găzduiască ateliere creative şi lucrative.

Despre toate acestea discutam cu Daniela Chesaiu Daia, Cristina Potra Muresan, de la Fundaţia Comunitară Timişoara.

Anul acesta, pentru a zecea oară, Teatrul Maghiar "Csiky Gergely" ne invită la festivalul TESZT. Despre acestă ediţie aniversară, care va debuta cu o premiera, spectacolul "EXIT", ne va povesti Vesna Stepanov Roşca. PR-ul acestei instituţii.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, miercuri 4.05.2017 la ora 20.00, cu reluare joi 5.05.2017 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

7:30 În prelungiri (R)

(Reluare)

9:00 Cult@art (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara