loader
Foto

Temele actualității la "Ediția de Vest"

Subiectele de actualitate ale săptămânii au fost discutate de Cosmin Jitariuc cu invitați direct implicați. Luni, de la 19:00.

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

„Educaţia salvează naţia!”, „Studenţii sunt uniţi!”, „6 la sută vrem!”. S-a scandat la Timişoara unde studenţii au ieşit cu sutele în stradă pentru a-şi cere drepturile. Tinerii au organizat un marş cu surle şi trâmbiţe şi au cerut guvernanţilor finanţare corespunzătoare pentru educaţie - adică 6 la sută din produsul intern brut.

Mii de tineri au mărşăluit pe străzile din România cerând 6% din PIB pentru educaţie, precum şi o recalculare a burselor de care beneficiază. Au fost doar două din revendicările tinerilor. Sindicatele din învăţământul universitar s –au alăturat protestelor studenţeşti pe care le consideră indreptăţite.

Invitați sunt Ilarie Bordeaşu (vicepreşedintele naţional al Sindicatului „Alma Mater” din învăţământul universitar) și Vlad Cherecheş (preşedinte OSUT).

În a doua parte a emisiunii discutăm despre cei peste 20 de muncitori români plecaţi să lucreze în Dubai care trec de cateva săptămâni prin momente dificile. Firma de plasare care le-a găsit de lucru i-a abandonat, iar oamenii nu au bani şi nici paşapoarte.

Mai mult, firma care i-a trimis pe români în Dubai nu este de găsit. În ultimii ani şi-ar fi schimbat sediul de câteva ori, figurând, pe hartie, la mai multe adrese. Nici autorităţile nu par să aibă indicii clare despre societatea fantomă.

În ultimul an, controalele ITM au scos la iveală nereguli care s-au soldat cu amenzi de zeci de mii de lei. Invitata este Ileana Tomoioagă (inspector şef ITM Timiş).

 

4:00 Descoperă vestul

7:00 Tur ghidat (R)

(Reluare)
 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara