loader
Foto

Temele actualității la "Ediția de Vest"

Subiectele de actualitate ale săptămânii au fost discutate de Cosmin Jitariuc cu invitați direct implicați. Luni, de la 19:00.

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

„Educaţia salvează naţia!”, „Studenţii sunt uniţi!”, „6 la sută vrem!”. S-a scandat la Timişoara unde studenţii au ieşit cu sutele în stradă pentru a-şi cere drepturile. Tinerii au organizat un marş cu surle şi trâmbiţe şi au cerut guvernanţilor finanţare corespunzătoare pentru educaţie - adică 6 la sută din produsul intern brut.

Mii de tineri au mărşăluit pe străzile din România cerând 6% din PIB pentru educaţie, precum şi o recalculare a burselor de care beneficiază. Au fost doar două din revendicările tinerilor. Sindicatele din învăţământul universitar s –au alăturat protestelor studenţeşti pe care le consideră indreptăţite.

Invitați sunt Ilarie Bordeaşu (vicepreşedintele naţional al Sindicatului „Alma Mater” din învăţământul universitar) și Vlad Cherecheş (preşedinte OSUT).

În a doua parte a emisiunii discutăm despre cei peste 20 de muncitori români plecaţi să lucreze în Dubai care trec de cateva săptămâni prin momente dificile. Firma de plasare care le-a găsit de lucru i-a abandonat, iar oamenii nu au bani şi nici paşapoarte.

Mai mult, firma care i-a trimis pe români în Dubai nu este de găsit. În ultimii ani şi-ar fi schimbat sediul de câteva ori, figurând, pe hartie, la mai multe adrese. Nici autorităţile nu par să aibă indicii clare despre societatea fantomă.

În ultimul an, controalele ITM au scos la iveală nereguli care s-au soldat cu amenzi de zeci de mii de lei. Invitata este Ileana Tomoioagă (inspector şef ITM Timiş).

 

3:00 Descoperă vestul

7:00 Piper pe limbă (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara