Temele emisiunii : Arteriopatia obliterantă şi kinetoterapia
luni, 07 noiembrie 2016
Arteriopatia obliterantă (sau "arterita" cum e numită uneori impropriu) este o boală arterială care determină reducerea progresivă a diametrului arterelor, cu scăderea fluxului sanguin ce ajunge la ţesuturi.

Arteriopatia obliterantă este mai frecventă la persoanele vârstnice (peste vârsta de 70 de ani - 18,8%, faţă de persoanele sub 60 de ani - 2,5% fac arterită). De asemenea este mai frecventă la bărbaţi, dar şi femeile cu factori de risc pot fi afectate.(w235)

Boala afectează în primul rând arterele membrelor inferioare (picioare) şi mai rar arterele membrelor superioare. Arteriopatia obliterantă este o boală cu evoluţie gravă, putându-se ajunge în stadiile avansate la amputaţia membrului afectat şi chiar la deces!

Amănunte despre prevenţia acestei boli, dar şi despre tratament ne va da dr. Cristina Molnar, medic de medicină internă şi ecografie.

Kinetoterapia are ca obiect de activitate limitarea perioadei de convalescentă a pacienţilor, reintegrarea socio-profesională a acestora şi limitarea la maxim a sechelelor post-patologice.

Specialităţile în care se regăseşte şi integrează kinetoterapia sunt post-traumatologice, chirurgia ortopedică degenerativă, pediatria, geriatria şi recuperarea sportivă .

Toate aceste aspecte le vom discuta cu dr.Lucian Galoşi, kinetoterapeut.

Dr. Dan Ţigăran , medic primar urolog , ne va vorbi despre adenomul de prostată .

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, luni 07.11.2016 la ora 20.00, cu reluare marți 08.11.2016 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .


 • 21:39
  x5 minute de istorie
 • 22:00
  Preluare TVR3
 • 12:00
  Tableta de sănătate
 • 19:00
  În prelungiri
  - direct
 • 12:00
  În prelungiri
 • 18:30
  Tableta de sănătăte